Nieuw boek over daten als je slechthorend bent

"Hier zit ik dan. Kerstavond. In mijn glitterjurkje, voor een vitrine met bleke frikandellen, kroketten en een kaassoufflé. Hoe kan jij nou nog vrijgezel zijn? Weet ik veel. Die kerels haken af. Vast omdat ik slechthorend ben. Er zijn altijd leukere vrouwen die minder vermoeiend zijn. Die hun flauwe mannengrappen wél gelijk verstaan. Of misschien val ik gewoon altijd op de verkeerde?" Een date is natuurlijk al spannend genoeg. Slechthorend zijn kan dit nog spannender of vermoeiender maken. Op welke manier communiceer je? Hoe weet je of je een klik hebt? Frances Gallimore schreef er een persoonlijk boek over: Zolang ik nog vrijgezel ben.

Zo lang ik nog vrijgezel ben is geen autobiografie, maar het boek is wel gebaseerd op de ervaringen van Frances. Frances is slechthorend en draagt een cochleair implantaat (CI). Vier jaar geleden woonde ze een half jaar in Londen. Ze schreef daar een aantal blogs over haar datingleven voor het magazine VIVA. Die blogs werden goed ontvangen, waardoor het idee van een boek ontstond.

Waar gaat het boek over? 

De vrijgezelle dertiger Charlotte loopt vast. Op haar werk, in de liefde en met zichzelf. Ze pakt haar koffers en vertrekt naar Londen. Dáár vindt ze vast de ware. De Engelse datingwereld blijkt echter net zo wispelturig als die in Nederland. Een charmante hipster met bindingsangst, een politieagent die ineens spoorloos is, een wilde piloot met te veel bagage, keiharde concurrentie op Tinder… NEXT! In haar vermakelijke pogingen om liefde te vinden, wordt Charlotte steeds opnieuw met zichzelf geconfronteerd. En afgewezen. De mannen die op haar pad komen probeert ze te begrijpen, maar niet zelden gaat dit mis door foute keuzes, stomme spelletjes of omdat ze de ander simpelweg niet hoort.

'Mijn antwoorden sloegen nergens op'

“Ik liet hem praten en verstond er niks meer van. Ik was een ster in liplezen geworden, dus ik dacht dat ik nog wel wát kon volgen. Maar aan zijn gezicht af te lezen, sloegen de antwoorden die ik gaf nergens op. Hij fronste zijn wenkbrauwen en keek me aan alsof ik gek was. Het werd erg raar. Maar liever dat, dan dat hij zou weten dat ik hoortoestellen droeg. Niet veel later rekende hij af. Ik hoorde niks meer van hem. Letterlijk en figuurlijk.” Samen met haar dierbare, pas gedumpte huisgenoot Adam en twee vrijgevochten single ladies gooit Charlotte de ponden over de balk en haar principes overboord. Tot er een vrolijke, speelse man op haar pad komt. Nu staat er niets meer tussen haar en de liefde in. Of toch?

Bestellen

Het boek Zo lang ik nog vrijgezel ben van Frances Gallimore is te koop voor € 20,99 via Schrijven en Spelen.

Over de auteur

Frances Gallimore (1982) is content creator en marketeer. In ¬2018 ¬woonde ze acht maanden in Londen en schreef een serie blogs over haar date-avonturen voor het vrouwenmagazine VIVA. Zolang ik nog vrijgezel ben is geïnspireerd op haar eigen ervaringen. Ze is slechthorend en draagt een cochleair implantaat (CI).

Lees ook:

Publicatiedatum: 27 december 2022