Liever Thuis - op de beurs

Jopie Verdonk, vrijwilliger van Stichting Hoormij bij de afdeling in Eindhoven vertelt over onze aanwezigheid op de Liever Thuis beurs die plaatsvindt van 22 tot en met 24 november 2018. Jopie: "Vijf jaar geleden stonden we, na een tip van Ria van Jaarsveld van afdeling Den Haag, voor het eerst op de Liever Thuis! beurs in Eindhoven. Een beurs voor comfortabel en slim leven en wonen als je ouder wordt. Op bepaalde voorwaarden kun je daar een gratis stand krijgen. Mijn eerste reactie: leuk! Ik ben altijd wel in voor zulke dingen."

Wat me elk jaar weer opvalt, is dat er zoveel mensen kampen met hoorproblemen die helemaal niet weten dat er een belangenvereniging als Stichting Hoormij bestaat. Soms weten ze zelfs niet dat ze minder goed horen. Zo kwam er een man met zijn vrouw bij onze stand die zei: “Mijn familie vindt dat ik slechthorend ben, zelf vind ik dat niet.” Op de vraag waarom ze dat dachten, antwoordde hij dat hij de tv altijd zo hard zette. Ik verwees hem naar de audicien en paar stands verderop voor een gratis gehoortest. Een half uur later waren ze terug. “Ik ben zo blij dat ik u heb aangesproken. Mijn familie heeft gelijk, mijn gehoorverlies blijkt zo groot dat ik hoortoestellen nodig heb.”

Honderden mensen hebben we door de jaren heen al kunnen helpen, met tips en advies. Het valt me op dat we steeds meer vragen krijgen over tinnitus, maar ook concrete vragen over hoortoestellen.

Liever Thuis Beurs in Eindhoven

Op 22, 23 en 24 november staan we weer in het Beursgebouw in Eindhoven, direct naast het station. Samen met collega’s van de afdelingen Tilburg, Breda en Venlo. De beurs duurt tenslotte drie dagen, dan kun je wel wat hulp gebruiken. En ik vind het ontzettend leuk om mijn collega’s van andere afdelingen op deze manier te ontmoeten. Je blijft van elkaar leren.

De kunst van het ouder worden

Het thema van dit jaar is ‘de kunst van het ouder worden’. Met als motto: als je goed voor jezelf zorgt en waar nodig oplossingen zoekt voor lichamelijke ongemakken, is het heerlijk om ouder te worden. Je vindt hier van alles. Demonstraties van hulpmiddelen, veilige badkamers, thuiszorgorganisaties, maaltijdservices. Ik geniet er elk jaar zelf ook van. Leuk om je daar te ontmoeten!

Relevante link

Publicatiedatum: 01 oktober 2018