Landelijke Werkbijeenkomst VN Verdrag Nu samen waarmaken

De Campagne VN Verdrag Om de Hoek, over implementatie van het VN Verdrag voor de rechten van mensen met een beperking,  krijgt na 16 provinciale werkbijeenkomsten een landelijk vervolg. U kunt daar bij zijn: 27 september 2013 van 13.00-17.00 uur in Den Haag. Ook staatssecretaris Van Rijn is aanwezig.

Wat kunt u zoal verwachten:
24 Inspiratieven
Op het inspiratieplein zijn er presentaties van 24 top initiatieven. Grote en kleine ideeën die gaan werken om het VN Verdrag waar te maken. U kunt persoonlijk in gesprek met de initiatiefnemers.

Een unieke Fondsenlounge
In de Fondsenlounge kunt u kennismaken met vier toonaangevende fondsen: VSBfonds, Fonds NutsOhra, Stichting Doen en NSGK. Zij willen het VN Verdrag Nu samen waarmaken. Bespreek ter plaatse uw ideeën met één van de adviseurs of maak een pitch mee van de geselecteerde initiatieven en hoor direct welke tips en adviezen mensen krijgen voor een succesvolle aanvraag bij één van de fondsen.

Ontdek ook het Idealenkompas
Zij matchen vraag en aanbod voor financiering, kennis en ervaring. Een unieke databank. Groen & Inclusief. Wat kunt u er halen? Of brengen? Ze vertellen u graag hoe u het Idealenkompas zelf succesvol kunt inzetten.

Presentatie van Theresia Degener
Theresia Degener is Professor of Law and Disability Studies, Vice-chair of the United Nations Committee on the Rights of Persons with Disabilities, geeft een presentatie over het VN Verdrag, de kernpunten en de implementatie van het VN Verdrag wereldwijd door de ogen van het Committee on the Rights of Persons with Disabilities.

Eerste uitslagen VN-Vertelpunt
Tijdens VN Verdrag Om de Hoek is het VN-Vertelpunt gestart. De eerste uitslagen worden gepresenteerd: Hoe ervaart Nederland inclusie anno nu? Is uw verhaal al verteld? Vertel het anders hier. Het kost u maar 5 minuten.

Uitreiking Gouden Mensenrechtenprokkel door staatssecretaris Van Rijn
Staatssecretaris Van Rijn reikt de Gouden Mensenrechtenprokkel uit: ‘Met Prokkelen kun je zelf meewerken aan mensenrechten in je eigen gemeente’. Genomineerd zijn Prokkels in gemeenten Westerveld, Nijmegen, Beesd, Goes en Venlo. De Mensenrechtenprokkel kun je hier downloaden. Lees ook de uitleg van Prokkel over het VN Verdrag.

En verder
Een korte terugblik op de campagne VN Verdrag Om de Hoek +de laatste stand van zaken van de ratificatie van het Verdrag door Nederland + zaalgesprek ‘Nu samen waarmaken’.

Aanmelden kan nu: reserveer uw plaats hier. Toegang is gratis. Heeft u vragen? Dan kunt u mailen naar info@vnverdragwaarmaken.nl. Kijk voor alle informatie over het VN Verdrag op www.vnverdragwaarmaken.nl.

Publicatiedatum: 11 juli 2013