Kunst en tinnitus; hoe zijn deze werelden te verbinden?

"Kunst en tinnitus? Op welke manier zijn deze twee werelden met elkaar te verbinden?’ Hierover geef ik op 27 maart 2021 tijdens de Online Conferentie Oorsuizen van Hoormij.NVVS een boeiende lezing. Ben jij er ook bij?", aldus Ir. Dyon J.W.M. Scheijen is klinisch fysicus en audioloog.

Een boeiende lezing over hoe Scheijen twee werelden met elkaar weet te verbinden; de kunst en de audiologie. Scheijen is klinisch fysicus - audioloog met specialisme tinnitus én professioneel kunstenaar. Een persoonlijk verhaal dat kan inspireren en motiveren om vanuit een ander perspectief met de tinnitusklachten om te gaan.

Programma

Presentator - en voorzitter van Hoormij.NVVS - Roelof Eleveld interviewt diverse (ervarings)deskundigen, onder wie Sander de Kramer over de piep in zijn oren, audioloog Peter van Hengel over tinnitusbehandelingen, Prof. dr. Pim van Dijk over hersenonderzoek en toekomstperspectief, Audioloog en kunstenaar Dyon Scheijen over kunst en creativiteit versus tinnitus en KNO-arts Diane Smit over de oorzaken, Je kunt kiezen uit verschillende presentaties van behandelaren en onderzoekers. Ook krijg je antwoord op vragen als: Wat is tinnitus? Wat zijn de ervaringen van anderen? Wat zijn de mogelijkheden op het gebied van behandeling en hoe kan ik leren er zo goed mogelijk mee te leven? Je bent niet alleen. Er wordt wereldwijd hard gewerkt om meer inzicht en grip te krijgen op de aandoening.

Aarzel niet en meld je nú aan

Patiëntenorganisatie Hoormij∙NVVS organiseer deze online informatiedag: Tips voor Tinnitus op 27 maart 2021. De centrale thema’s? Onderzoek, behandeling en perspectief voor mensen met tinnitus. Ervaringsdeskundigen, behandelaren en onderzoekers vertellen je in een wervelend programma over tinnitus en de behandelopties. De bijeenkomst vindt plaats van 10.30 tot 16.00 uur. Niet-leden betalen € 19,50. Leden zijn gratis. Aanmelden is verplicht. Kijk voor meer informatie en de wijze van deelnemen op: stichtinghoormij.nl/conferentie

Lees ook:

Publicatiedatum: 23 maart 2021