Jan Terlouw neemt boek in ontvangst over slechtziend- en slechthorendheid bij ouderen

Oud-politicus en schrijver Jan Terlouw ontvangt op zaterdag 19 januari 2019 tijdens het symposium 'Als horen en zien je vergaan' in Utrecht het eerste exemplaar van het boek 'Ongehoord & Ongezien'. Wat gebeurt er als twee zintuigen het laten afweten? Hoe houd je grip op je leven en hoe kunnen mantelzorgers en verzorgenden daarin bijdragen?

Het boek is geschreven voor en over mensen die op latere leeftijd slecht gaan horen en zien. Het gaat om zo’n 85.000 ouderen, en die groep wordt alleen maar groter. In het boek komen 6 ouderen en mantelzorgers aan het woord over de grote gevolgen die het slecht horen en zien in hun leven heeft. Daarnaast bevat het boek de nodige tips en informatie.

Startsein campagne

Er moet landelijk meer aandacht komen voor de impact van de dubbele zintuiglijke beperking, vindt Oogvereniging OOR&OOG. Oogvereniging OOR&OOG organiseert daarom dit symposium op zaterdag 19 januari 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht. Het symposium is voor ouderen zelf, maar zeker ook voor mantelzorgers, zorgverleners en verzorgenden. De heer Jan Terlouw neemt het eerste exemplaar van het boek in ontvangst en geeft tevens het startsein voor de campagne ‘Oor&Oog’. Meer informatie over het symposium en aanmelden via www.oogvereniging.nl/horen-zien of 030 299 28 78.

Over Oogvereniging OOR&OOG

Oogvereniging OOR&OOG is een participatiegroep binnen de Oogvereniging voor mensen die én slechtziend/blind én slechthorend/doof zijn. Kortweg wordt dit ook wel doofblindheid genoemd. Speerpunten zijn: lotgenotencontact, informatievoorziening via nieuwsbrieven en ledenblad Raakvlak en belangenbehartiging binnen de visuele én auditieve sector.

Bron: Oogvereniging 

Publicatiedatum: 29 november 2018