Hoorwijzer.nl geheel vernieuwd

Hoorwijzer.nl is de site boordevol informatie over hoortests, hoorspecialisten, hoorhulpmiddelen en vergoedingen van Stichting Hoormij. Met jaarlijks circa 135.000 unieke bezoekers een site die voorziet in een informatiebehoefte. 1 oktober ging de vernieuwde versie van deze site ‘live’. Hoorwijzer.nl is de enige onafhankelijke site over alles wat met hoorhulpmiddelen te maken heeft, gemaakt voor en door slechthorenden. 

Op basis van alle vragen die bij de redactie van Hoorwijzer.nl zijn binnengekomen, is een interactief stappenplan aan de site toegevoegd. Niet alleen kan een websitebezoeker informatie opzoeken, ook kan de bezoeker voortaan antwoorden vinden op vragen als ‘Naar welke specialist kan ik het beste gaan?’, ‘Welke hoorhulpmiddelen zijn voor mij interessant’, ‘Welke zorgverzekeraar past bij mij?’ en ‘Welke tips zijn er voor het gebruik van hoorhulpmiddelen?’ tot en met ‘Waar kan ik terecht met mijn klachten?’. Door bepaalde keuzes aan te vinken, krijg je als websitebezoeker informatie op maat. 

Bewuste keuzes mede op basis van ervaringen van anderen

Naast informatie en het stappenplan kunnen websitebezoekers bij de ‘Zoek & kies’-gedeeltes op zoek gaan naar bijvoorbeeld een bepaalde audicien, audiologisch centrum of de eigenschappen van een hoortoestel bekijken. Ook worden hier de schoolcijfers gepubliceerd die toegekend zijn door slechthorenden aan hun audicien, audiologisch centrum en hoortoestel. De schoolcijfers over audiciens en hoortoestellen komen uit de PREM-Hooroplossingen. Dit is een methode die in 2017 is ontwikkeld door een samenwerking tussen vrijwel alle audiciens, verzekeraars en patiëntenverenigingen. De cijfers over audiologische centra komen vanuit de CQI-audiologische centra waaraan alle vestigingen met een FENAC-keurmerk deelnemen. 
Ten slotte kan een bezoeker op zoek naar openbare gebouwen waar een voorziening is aangelegd voor slechthorenden, zoals een ringleiding of een infraroodsysteem. 

Ambities: 'Zoek&kies' Verzekeringen

Alle informatie over verzekeringen stonden in de vorige Hoorwijzer.nl op diverse plekken in de site. Op dit moment wordt er nog hard aan gewerkt om ook voor verzekeringen een nieuwe ‘Zoek&kies’ op te nemen. 

Versie 3.0

De eerste versie van Hoorwijzer.nl zag het levenslicht in 2004. Medio 2008 werd de site op een geheel andere wijze opgezet en nu is dus versie 3.0 gelanceerd. Hoorwijzer.nl is de enige onafhankelijke site over alles wat met hoorhulpmiddelen te maken heeft, gemaakt voor en door slechthorenden. 

Publicatiedatum: 03 oktober 2017