Hoormij∙NVVS (afd. Midden-Nederland) organiseert Tinnitus Symposium in Utrecht

In Nederland zijn inmiddels bijna twee miljoen mensen die last hebben van een piep of ruis in hun oor. Mensen van alle leeftijden kunnen er last van krijgen maar recent zijn er veel jongeren bijgekomen, bijvoorbeeld door festivalbezoek. In samenwerking met het UMC Utrecht organiseert de afdeling Midden-Nederland van Hoormij∙NVVS op zaterdag 17 juni 2023 een symposium in het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Dagvoorzitter is de bekende oud-hockeyer en voormalig huisarts Tom van 't Hek. Sprekers zijn onder andere Dyon Scheijen, klinisch fysicus audioloog en professor Rilana Cima van de universiteiten Maastricht en Leuven Zij vertellen over de nieuwste behandelmethodes, terwijl ervaringsdeskundigen Sander Kramer en Stephen Emmer spreken over hun ervaringen met Tinnitus. Na de lunch treedt het Nederlands Gebarenkoor op en vervolgens vertelt Diane Smit van het UMC Utrecht over nieuwe methoden om de tinnituslast te verminderen.


Programma

10.00 uur - Opening door prof.dr.R.J.Stokroos, afdelingshoofd KNO, dr.A.L. Smit, KNO arts en Wil Verschoor, directeur van Hoormij∙NVVS.

10.30 uur - Tinnitus, de oplossing is er wel! Nederland telt twee miljoen mensen die in meerdere of mindere mate tinnitus hebben. Hierover praten: Dyon Scheijen, klinisch fysicus-audioloog, Prof.dr. Rilana Cima, onderzoeker Universiteit Maastricht, Sander de Kramer en Stephen Emmer, ervaringsdeskundigen. Mogelijkheid tot het stellen van vragen.

12.00 uur - Preventie: Velen maken zich zorgen over het groeiende aantal jongeren met een piep of ruis in het oor. Het geluid zachter, oordoppen of wat is de oplossing?

12.30 uur tot 13.30 uur - Lunch 

In de foyer staat een ton waar je je vragen in kunt doen.
Er is een gebarenkoor met vrolijke liedjes.

14.00 uur - Dr. Diane Smit vertelt over het onderzoek dat momenteel in het UMC Utrecht plaatsvindt onder tinnitus patiënten.

14.30 uur - Drs Mark Volkerijk (psychiater GGMD) vertelt over de impact die tinnitus heeft op het dagelijks leven en over de psychologische interventies om negatieve gevolgen te voorkomen en te behandelen.

Korte Pauze

15.00 uur - Drs Hazel Goedhard (Hollandse die woont in Finland, Tinnitus Hub) vertelt over de stand van zaken met betrekking tot tinnitus en hoe patiënten elkaar kunnen helpen

15.30 uur - Panel met Dyon Scheijen, Diane Smit, Mark Volkerijk en Sander de Kramer, waarin vragen van de bezoekers worden behandeld

16.00 uur - Sluiting

Praktische informatie

Datum: zaterdag 17 juni van 10.00 tot 16.00 uur
Plaats: UMC Utrecht, Heidelberglaan 100 in Utrecht ( in de blauwe zaal van het Stratenum)
Deelnemersbijdrage; € 10,- per persoon

Aanmelden

  • Aanmelden is mogelijk voor 10 juni 2023 via het aanmeldformulier
  • Graag de deelnemersbijdrage overmaken op bankrekeningnummer NL85INGB0000160965 t.n.v. Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden, afdeling Midden-Nederland o.v.v. Tinnitus Symposium.
  • Jouw aanmelding is definitief na ontvangst van de deelnemersbijdrage én het invullen van de aanmeldlink.
  • Door aanmelding ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens t.b.v. deze bijeenkomst en het toesturen van een evaluatieformulier en follow-up na de bijeenkomst. De gegevens worden binnen een half jaar na de bijeenkomst verwijderd.

Meer informatie

Bekijk hier de flyer.

Publicatiedatum: 15 mei 2023