Cadeautje verpakt in prikkeldraad - van klacht tot kracht

Moeilijke tijden zijn ook cadeautjes, hoe lastig ze ook zijn. Helaas zitten ze wel verpakt in prikkeldraad. In de podcast Cadeautje verpakt in prikkeldraad willen de makers je inspireren én kennis aanreiken waardoor je een andere kijk krijgt op de ellende van jezelf of van iemand anders. Met als doel om een completere versie van jouzelf te zijn en/of om dat proces bij anderen te ondersteunen. Anke Heij was te gast voor deze podcast en werd bevraagd door Greet Vonk, expert op het gebied van posttraumatische groei. En dat is zeker op haar verhaal van toepassing: Anke was al 15 jaar gebarentolk toen ze eind 2018 in zeer korte tijd zelf slechthorend werd. Ze noemt het zelf een bizarre grap. 

Anke raakte daardoor ook 100% beroepsarbeidsongeschikt. Naast dat ze haar werk verloor was communicatie opeens ook veel minder vanzelfsprekend. Voor haar gevoel raakte ze echt alles kwijt. Na een diep dal lukte het haar toch om haar leven weer op te pakken en ‘opnieuw’ in te richten. Ze rouwde zowel thuis als in de natuur. Nog steeds heeft ze dagen dat ze veel huilt. En toch zegt ze nu ook met volle overtuiging dat haar leven nu veel leuker is dan voordat ze slechthorend werd. Ze praten in de podcast onder andere over rouwen, ‘levend verlies’, een nieuwe werkomgeving, alle mogelijkheden die er wel blijken te zijn en nieuw ontdekte talenten en mogelijkheden.

Deze videopodcast is ondertiteld, zodat deze ook toegankelijk is voor iedereen die van ondertiteling gebruik maakt. Je kunt de podcast ‘Cadeautje verpakt in prikkeldraad’ beluisteren via je favoriete podcast-app. Het verhaal van Anke Heij vind je in podcastaflevering 12 (april 2022).

Boek: Cadeautje verpakt in prikkeldraad

Vragen passeren de revue als: Hoe haal ik ‘mijn cadeautje uit het prikkeldraad’? Hoe doe je dat nu precies? Hoe werkt het? Wat kan ik zelf allemaal doen? Hoe leer ik mijzelf en al mijn capaciteiten dan beter (h)erkennen en hanteren? Er verschijnt nu ook een boek dat gaat over hoe je jezelf kunt ontwikkelen van klacht naar kracht. Het gaat dieper in op hoe je zowel je gekende alsook je ongekende mogelijkheden en kwaliteiten beter leert (her)kennen en hanteren. Waardoor je uiteindelijk zelfs ook sterker door allerlei ellende kunt worden. Het boek is in z’n algemeenheid verhelderend en tot steun voor iedereen die te maken heeft met heftige of mildere vormen van ellende. Of die nu van jouzelf zijn of van iemand in jouw omgeving. De uitgangspunten die in dit boek aan de orde komen, gelden in principe voor alle situaties.

Voorverkoopactie

Het boek: Cadeautje verpakt in prikkeldraad - Van klacht naar Kracht ligt nu bij de drukker. Het komt uit op 17 augustus 2023.

Samen met Managementboek doe ze een voorverkoopactie. De normale prijs van het boek is € 24,95. Je kunt het t/m 16 augustus 2023 in de voorverkoop kopen voor € 20,-. Je kunt het boek hier inkijken en hier bestellen. Meer informatie: sterker door ellende

Lees ook:

Publicatiedatum: 26 juni 2023