Webshopaanbieding - hulpmiddelen kunnen je tinnituslast verminderen

Veel mensen hebben last van oorsuizen. Zij horen geluiden zoals ruisen, piepen of fluiten, hoog of laag, hard of zacht, combinaties van geluiden, onafgebroken of bij vlagen. Maar behalve zijzelf kan niemand deze geluiden horen. Tinnitus komt bij ongeveer twee miljoen Nederlanders voor. Tien procent daarvan heeft er veel last van en bij enkele tienduizenden mensen zijn de klachten zo erg dat dit psychosociale problemen veroorzaakt. Gelukkig leert een groot deel van deze groep uiteindelijk met tinnitus omgaan en kan weer, zo goed als mogelijk, functioneren in het maatschappelijke en sociale leven. Het gebruik van hulpmiddelen kan hierbij helpen.

Om je tinnituslast te beheersen is het belangrijk je grenzen te (h)erkennen en ontspanning te creëren. Een aantal tips:

  • Een goede nachtrust is essentieel. Een slaapkussen met tinnitusmaskering kan helpen.
  • Zoek afleiding.
  • Vermijd stress, doe bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen.
  • Lees de bijsluiter van medicijnen, soms kan je tinnitus bij medicijngebruik verergeren.
  • Zoek contact met lotgenoten.
  • Informeer jezelf door er bijvoorbeeld over te lezen.


Ervaar zelf wat het beste bij jou past en doe er je voordeel mee. 

Sleeping Care Tinnitus kussen

Als je gaat slapen zijn er weinig omgevingsgeluiden die het oorsuizen naar de achtergrond drukken. Vaak zijn de klachten bij het in slaap komen erger. Het SleepingCare kussen heeft een ingebouwd speakersysteem waarmee je zachte ontspannende muziek kunt beluisteren. Het orthopedische kussen biedt daarnaast een hoog ligcomfort voor mensen met nekklachten en kan spanning verminderen. Je streamt muziek naar keuze via Bluetooth draadloos naar de speakers. Daardoor kun je rustig in slaap vallen. Op je tablet of smartphone kun je een timer instellen, zodat de muziek vanzelf uit gaat. Aangezien je met je oren dicht bij de speakers ligt, kun je muziek luisteren zonder je partner te storen.

Aanbieding: 10% korting

Voor de Week van het Oorsuizen hebben HearingCare en Stichting Hoormij een mooie aanbieding voor jou: als lid van de NVVS krijg je 10% korting op het Sleeping Care Tinnitus kussen. Ga naar de webshop en bestel vandaag nog jouw kussen!

Boek Eerste hulp bij oorsuizen

Ook te koop in de webshop: het boek Eerste hulp bij oorsuizen. Psycholoog Olav Wagenaar beschrijft aan de hand van concrete voorbeelden het ontstaan en de therapie van tinnitus en hyperacusis. Met veel praktische tips en ideeën biedt dit boek handvatten om oorsuizen te leren beheersen en in ernst terug te dringen. Deze psychologische aanpak blijkt in combinatie met praktische tips voor zelfhulp goede resultaten op te leveren. Het boek kan weer perspectief bieden en beschikt over achtergrondinformatie en adressen.

Relevante linksPublicatiedatum: 06 februari 2019