Balance Awareness Week 2015 - Dag 3: Ervaringen delen

Een week lang vraagt Stichting Hoormij/NVVS, net als collega-organisaties in de V.S. en Groot-Brittannië aandacht voor evenwichtsproblemen en duizeligheid. Op deze pagina gaan we vooral in op het uitwisselen van ervaringen en lotgenotencontact.

Het feit dat deze week in zowel Nederland als in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië een Balance Awareness Week plaatsvindt, geeft wel aan dat er veel meer mensen zijn met evenwichtsproblemen en duizeligheid. Je staat niet alleen! Het uitwisselen van ervaringen en tips kan zowel jou als de ander verder helpen met acceptatie en leren omgaan met de aandoening.

 • Informatiebijeenkomsten Stichting Hoormij
  Stichting Hoormij organiseert regelmatig informatiebijeenkomsten over verschillende gehooraandoeningen. Deze bijeenkomsten vinden plaats door het hele land. Naast een medisch specialist, deelt ook een ervaringsdeskundige van Stichting Hoormij zijn/haar ervaringen. Zo krijg je niet alleen een inkijkje in hoe een lotgenoot met de aandoening omgaat, maar ook nog eens waardevolle tips! Bovendien zijn er op de bijeenkomsten vaak tientallen lotgenoten aanwezig met wie je ervaringen en tips kunt uitwisselen. Check onze HOORagenda voor bijeenkomsten bij jou in de buurt! 
  De lokale afdelingen van Stichting Hoormij/NVVS organiseren daarnaast inloopspreekuren of kleinschalige lokale bijeenkomsten voor lotgenotencontact. Dit aanbod vind je ook in onze agenda
  Ook buiten de bijeenkomsten om zijn onze ervaringsdeskundigen uiteraard bereid om je verder te helpen. Je kunt hen benaderen via onze Commissies.

 • (H)erkenning en begrip!
  Marianne Hoge, vrijwilliger bij de Commissie Ménière van Stichting Hoormij/NVVS, spreekt regelmatig uit eigen ervaring op de informatie-bijeenkomsten over Ménière. Daar ziet ze hoe fijn de mensen het vinden om op zo’n bijeenkomst te ontdekken dat ze écht niet de enige zijn met de ziekte van Ménière! Lees hier haar verhaal.

 • Ervaringrijk.nl en forum
  Ervaringen uitwisselen met lotgenoten kan helpen in het acceptatieproces en om de evenwichtsproblemen te leren omgaan, dus kijk eens op Ervaringrijk.nl of op de verschillende fora.Op zoek naar lotgenoten? Je vindt ze bij onze informatiebijeenkomsten.
Deel je ervaringen en stel je vragen op het forum!
Help anderen verder met jouw praktische tips