Ervaringen van anderen met slechthorendheid

Het forum

Vergoedingen, hoortoestelgebruik, werk en slechthorendheid: dit zijn zomaar een aantal thema’s waarover op het online forum van Hoormij∙NVVS wordt gesproken. Meld je aan en praat (anoniem) mee over actuele thema’s, persoonlijke kwesties en praktische zaken. Waar de hulp van de professionals in de hoorzorg stopt, geven leden van Hoormij∙NVVS en ervaringsdeskundigen op dit veelbezochte forum elkaar steun en advies.

Social media

Via de nieuwsbrief houdt Hoormij∙NVVS je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen op hoorgebied en van de bijeenkomsten waar je andere slechthorenden ontmoet. Dat kan ook via onze online communities op Twitter, Facebook en YouTube.

Themabijeenkomsten

Hoormij∙NVVS organiseert door het hele land maandelijks themabijeenkomsten over slechthorendheid en andere hoorproblemen. Bekijk de agenda voor data, locatie en tijdstip van de bijeenkomsten waar je lotgenoten ontmoet.

Ervaringrijk

Je staat niet alleen met je gehooraandoening. Alleen al in Nederland zijn er vele duizenden lotgenoten. Het kan helpen om hun ervaringen te lezen en om jouw eigen ervaringen te delen. Dit kan via Ervaringrijk. Neem eens een kijkje in deze database vol verhalen en tips.

Cursus en training

Lijkt het je handig om liplezen (spraakafzien) te oefenen? Hoormij∙NVVS organiseert diverse trainingen en cursussen, waaronder spraakafzien. Tijdens deze cursussen leer je nieuwe dingen en kun je contact leggen met medecursisten, meestal ook slechthorend. Een overzicht van onze trainingen en cursussen vind je in de agenda of op de pagina's van een afdeling van Hoormij∙NVVS bij jou in de buurt. Ook kun je contact opnemen met de Werkgroep Spraakafzien en Gebaren die zich bezighoudt met spraakafzien (liplezen) en Nederlands met ondersteunende Gebaren (NmG).

Ouders van slechthorende kinderen

Kijk op FODOK.

 
Ga naar het Stichting Hoormij-forum
Voorlichting via bijeenkomsten in de buurt