Bekendheid en begrip

Slechter horen of te maken hebben met een gehooraandoening kan een strijd zijn. Met jezelf, voor acceptatie. Met mensen in je omgeving, die niet echt door hebben wat je meemaakt. In het gesprek met artsen bij wie je steeds opnieuw moet uitleggen wat de gevolgen zijn van je aandoening. Het zegt niets over jouw kwaliteiten, maar door bijvoorbeeld vermoeidheid, concentratieproblemen of overprikkeling is het wel van invloed op je functioneren. Bij Stichting Hoormij begrijpen we dat.

Stichting Hoormij wil meer mensen laten ervaren wat het is om te leven met een hooraandoening, zodat er begrip ontstaat. Dit kunnen we doen met ervaringsverhalen, video's en bijvoorbeeld een speciale bewustwordingsweek of themadag rondom een aandoening.