Leven met een brughoektumor

De medische wetenschap is nog niet zo ver gevorderd dat zij, na de diagnose en na bestraling of operatie, kan zorgen dat je gehoor weer goed functioneert en je andere klachten verdwenen zijn. Leven met een brughoektumor betekent voor velen: leren omgaan met eenzijdig gehoorverlies, met tinnitus en/of met evenwichtsklachten. Voor een enkeling betekent het leven met problemen met de aangezichtszenuw.

Omgaan met eenzijdig gehoorverlies

Lees er meer over in het verslag van de voorlichtingsbijeenkomst die we organiseerden in samenwerking met het Nijmeegs brughoekteam.

Omgaan met tinnitus

Lees er meer over op de pagina over tinnitus. Lees hier het verslag van de voorlichtingsbijeenkomst die de NVVS organiseerde voor brughoektumorpatiënten in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Groningen op vrijdag 4 november 2011.

Omgaan met evenwichtsklachten Lees er meer over in het verslag van de voorlichtingsbijeenkomst die de NVVS organiseerde in samenwerking met het Duizeligheidscentrum in Apeldoorn.

Omgaan met aangezichtsproblemen

Lees er meer over in een artikel dat in HOREN verscheen over speciale therapie bij aangezichtsproblemen.

Hoe doen andere mensen dat?

Ook benieuwd naar de ervaringen van anderen met een brughoektumor? Lees ze op de website van NEBRUS. Of raadpleeg (of neem deel aan) het discussieforum over brughoektumor. Stichting Hoormij heeft geen eigen discussieforum over brughoektumor maar verwijst mensen naar het NEBRUS-forum.

Na bestraling van zijn brughoektumor hield Jurdy een jaar lang een dagboek bij. Klik hier om dit te lezen. Dit dagboek was eerder te bekijken op het brughoektumor discussieforum.

Kijk in onze Vraagbaak voor antwoorden op veelgestelde vragen over brughoektumor.

Heb je een vraag over brughoektumor?
Soms kan het helpen de ervaringen van je af te schrijven. Veel mensen doen dit in de vorm van een weblog; een soort online dagboek.

Klik hier voor een overzicht van interessante weblogs over allerlei ‘hoorzaken’.