Omgaan met Ménière of andere evenwichtsaandoening
Duizeligheid en EvenwichtSoorten aandoeningen
Op de hoogte blijven?Ontvang onze nieuwsbrief
Steun Stichting Hoormij/NVVSWord lid!

Alles over Ménière

Ménière is een mooie naam voor een nare ziekte, vernoemd naar de Franse arts Prosper Menière.

Evenwicht is niet voor iedereen vanzelfsprekend. De Ziekte van Ménière, een brughoektumor of andere evenwichtsaandoening zijn vaak onzichtbaar voor de buitenwereld, maar kunnen je leven volledig ontwrichten. Mensen met de ziekte van Ménière hebben een combinatie van drie klachten veroorzaakt door problemen in het binnenoor: aanvallen van draaiduizeligheid (tenminste tweemaal langer dan 20 minuten), gehoorverlies en tinnitus (oorsuizen). De diagnose ‘Ménière’ was vaak een vergaarbak voor onverklaarde klachten van draaiduizeligheidsaanvallen, slechthorendheid en oorsuizen. Nieuwe inzichten kunnen leiden tot een andere diagnose.

Stichting Hoormij vraagt aandacht voor evenwichtsaandoeningen tijdens de internationale Balance Awareness Week.