“Na de eerste schok hielp Stichting Hoormij met voorlichting mij om rustig over de behandelopties na te denken”
Word nu lid!Profiteer van de voordelen!
Nieuwsbrief ontvangen?Aanmelden kan hier
Ervaringsverhalen brughoektumor

Brughoektumor

Een brughoektumor is een goedaardig gezwel dat groeit vanuit de omhulling (zenuwschede) van de evenwichtszenuw. Het wordt ook wel vestibulair-schwannoom of acusticus neurinoom genoemd en is de meest voorkomende schedelbasistumor.

Naar schatting wordt in Nederland per jaar bij ongeveer 320 patiënten (20 per miljoen inwoners) voor het eerst de diagnose brughoektumor gesteld. Een brughoektumor ontstaat meestal in de inwendige gehoorgang en groeit dan langzaam verder door de inwendige gehoorgang in de richting van de hersenstam en de kleine hersenen. De hoek tussen de hersenstam en de kleine hersenen wordt wel de ‘brughoek’ genoemd, vandaar de naam ‘brughoektumor’.