Ziekenhuis VieCuri in Venlo besteedt in blad aandacht aan communicatie met slechthorenden

NVVS-vrijwilligster Leny Bartels is rechts doof en links zeer slechthorend. Hoewel ze heeft leren omgaan met haar gehoorverlies, blijft het in sommige situaties lastig. Bijvoorbeeld bij een bezoek aan het ziekenhuis, waar drukke wachtkamers zijn, artsen mondkapjes dragen en er nog veel meer ‘obstakels’ zijn voor een goed spraakverstaan. In het maartnummer van het blad Vietamine, van het Venlose ziekenhuis VieCuri waar Stichting Hoormij/NVVS regelmatig informatiebijeenkomsten houdt, vertelt Leny haar verhaal en geeft ze tips.

Weet u bijvoorbeeld dat u een (schrijf)tolk mee kunt nemen naar een ziekenhuisafspraak? En dat er diverse hulpmiddelen zijn om gesprekken beter te kunnen verstaan (zoals solo-apparatuur)? Het artikel uit Vietamine kunt u hier downloaden.

Kijk ook eens op www.hoorwijzer.nl voor meer informatie over hulpmiddelen.

Publicatiedatum: 26 mei 2015