Zet vast in de agenda: Lotgenotenmiddag Brughoektumor op 6 oktober

Op 6 oktober organiseert de Commissie Brughoektumor een lotgenotencontactmiddag bij Arval in Houten. Tijdens deze middag delen vijf ervaringsdeskundigen hun persoonlijke verhaal en kun je hen vragen stellen. De ervaringsverhalen zorgen voor een brede kijk op het thema Brughoektumor. Een ervaringsdeskundige vertelt over een tweezijdige brughoektumor, een ander gaat in op bestraling van de brughoektumor, maar ook de wait & scan-fase (jaarlijkse controle van de groei) en operatieve verwijdering, zowel ingepland als onverwacht noodzakelijk, komen aan de orde.

Elk jaar krijgen naar schatting 320 mensen in ons land (dat zijn er 20 per miljoen inwoners) voor het eerst de diagnose brughoektumor. De oorzaak van deze tumorgroei is niet bekend. Er is daardoor ook niets wat je kunt doen of laten om te voorkomen dat je een brughoektumor krijgt. Na de diagnose kan bestraling of een operatie volgen. Maar de wetenschap is nog niet zo ver dat daarna je gehoor weer goed functioneert en andere klachten verdwenen zijn. Leven met een brughoektumor betekent voor velen: leren omgaan met eenzijdig gehoorverlies, met tinnitus en/of met evenwichtsklachten. Voor een enkeling betekent het leven met problemen met de aangezichtszenuw.

Antwoord op veel gestelde vragen
• Hoe doen andere mensen dat, leven met een brughoektumor?
• Welk advies voor behandelingsmogelijkheden kregen lotgenoten van hun specialist?
• Hoe hebben zij een weloverwogen keuze kunnen maken?
• Welke risico’s zitten aan een ingreep?
• Hoe verder na een ingreep?

Al deze vragen worden regelmatig gesteld tijdens onze voorlichtingsmiddagen. Uiteraard is het fijn als een arts hier deskundig advies over kan geven, maar het is ook heel verhelderend om persoonlijke ervaringen uit eerste hand te krijgen.

Meer informatie?
Het programma voor de middag is op dit moment nog onder constructie. Er is in elk geval veel ruimte voor onderling (lotgenoten)contact. Reserveer deze datum daarom vast in de agenda. Binnenkort kunt u een plaatsbewijs voor deze bijzondere middag reserveren via www.stichtinghoormij.nl/agenda. We heten u graag van harte welkom.


 Publicatiedatum: 22 juni 2016