Wat weet u over omgaan met duizeligheid? NVVS helpt u op weg!

NVVS biedt (ook buiten de Balance Awareness Week) veel praktische informatie over duizeligheid en evenwichtsproblemen onder andere via de site en onze informatiebijeenkomsten. Maar heeft u ook al eens een kijkje genomen in onze webshop? Daar vindt u onder andere boeken van ervaringsdeskundigen, een handig SOS-kaartje om aan omstanders uit te leggen wat er gebeurt als u een aanval van draaiduizeligheid heeft en nog veel meer. Er is ook een handig informatiepakket over de ziekte van Ménière. Als NVVS-lid krijgt u op sommige producten korting. Hieronder enkele producten uitgelicht die u wellicht kunnen helpen om te gaan met uw duizeligheidsaanvallen of andere evenwichtsproblemen.

Brochure De ziekte van Ménière
De ziekte van Ménière: een ziekte die vooralsnog tamelijk ongrijpbaar lijkt. Toch staan de ontwikkelingen niet stil. Er vindt steeds meer onderzoek plaats naar de oorzaak en behandeling van de ziekte en ook van niet-medische zijde groeit de aandacht voor de ziekte van Ménière. Deze 45 pagina’s tellende brochure uit 2001 brengt zowel medische als andere aspecten van de ziekte aan de orde en persoonlijke verhalen worden afgewisseld door diverse onderzoeksbevindingen.

SOS-kaartje
Stel, u bent in de supermarkt of u loopt op straat en u krijgt een aanval van draaiduizeligheid. Omstanders kunnen daar erg van schrikken. Om duidelijk te maken wat er met u aan de hand is, kunt u dit kaartje bij u dragen en laten zien. Op het kaartje staat duidelijk uitgelegd dat u de ziekte van Ménière heeft en wie er benadert kan worden voor hulp.

Boek Leven met Ménière
In dit 96 pagina’s tellende boek schetst auteur Haja van Bakel (geholpen door de NVVS-Commissie Ménière) een goed beeld van hoe een leven met de ziekte van Ménière eruit ziet. Vooral de patiënt wordt aan het woord gelaten in dit boek, afgewisseld door hoofdstukken met achtergrondinformatie over diverse interessante onderwerpen. Hopelijk vindt u, zoals vele anderen voor u, in dit boek de nodige steun om te leren leven met Ménière.

Brochure Weet wat u slikt
In deze in 2013 geactualiseerde medicijnwijzer worden ook medicijnen tegen duizeligheid toegelicht. Er wordt ingegaan op de werking, dosering en meest voorkomende bijwerkingen. Ook wordt een advies gegeven of het wel of niet aan te bevelen is om het medicijn te gebruiken.

Artikelen HOREN Magazine
In het tweemaandelijkse magazine HOREN schrijft de NVVS met regelmaat over evenwicht en duizeligheid. Zo schreven we bijvoorbeeld uitgebreid over duizeligheid en evenwichtsproblemen bij brughoektumor, over simpele oefeningen tegen duizeligheid bij de ziekte van Ménière, over het eerste kunstmatige evenwichtsorgaan en over de Nederlandstalige uitgave van de brochure met evenwichtsoefeningen. Leden van de NVVS ontvangen het magazine elke twee maanden en kunnen bovendien artikelen online teruglezen. Ook HOREN ontvangen? Klik hier. Lees als voorproefje vast het artikel over duizeligheid en brughoektumor.

Kijk voor meer boeken, folders en andere producten die te maken hebben met brughoektumor en de ziekte van Ménière op nvvs.nl/winkel.

Volg de Balance Awarness Week via nvvs.nl/balanceawarenessweek, @meniere_nl, @brughoek_nl en www.facebook.com/nvvs.nl.

Publicatiedatum: 17 september 2014