Video’s kijken met ondertiteling in de NPO-app

De app van de Nederlandse Publieke Omroep heeft een update gekregen waardoor het kijken van video’s makkelijker is geworden op momenten dat je geen geluid af kunt spelen. De app heeft namelijk een functie gekregen om ondertiteling aan te zetten, zodat je mee kunt lezen met de video’s.

Bij het afspelen van een video kun je in de NPO-app nu ondertiteling aanzetten, zo meldt de techwebsite iCulture. Dit is bijvoorbeeld handig als je een video wil kijken, maar niet in de mogelijkheid bent om het volume hard aan te zetten of een koptelefoon op te doen. In de speler vind je nu rechtsonder een knop met de letter T. Tik deze aan er wordt Nederlandse ondertiteling getoond. Dit is echter niet alleen handig om in alle stilte naar een video te kijken, maar is ook een prettige functie voor doven en slechthorenden. Dankzij deze functie wordt de app een stuk toegankelijker voor mensen met een gehoorbeperking.

Met de NPO-app kun je de programma’s van de Nederlandse Publieke Omroep op je iPhone of iPad kijken en luisteren. De tv-programma’s verschijnen kort na afloop van de uitzending op NPO 1, 2 en 3 en blijven dertig dagen beschikbaar. In de Android-versie van de app is ondertiteling al langer beschikbaar.

Publicatiedatum: 12 april 2016