prijs

Verzin een nieuwe naam en win een prijs!

De gezamenlijke belangenorganisaties voor doven en slechthorenden starten in januari 2012 een nieuw project. Het project heeft als doel  het vergroten van de kansen van dove/SH/ESM1 jongeren om aan (betaald) werk te komen. Voor dit project zoeken projectleiders Inge Doorn (FODOK en SOAP!) en Roos Wattel (SBNDJ JongerenCommissie) nog een leuke en flitsende naam die jullie leuk vinden! Help jij hen die nieuwe naam te vinden?

Coaching door een buddy
Het project is een buddy-project: dat betekent dat jonge dove/SH/ESM werkzoekenden worden gekoppeld aan de mensen met dezelfde beperking die al een baan hebben. Hierdoor kunnen de jongeren leren van bestaande ervaringen en kennis. Je kunt in het vakgebied snuffelen waar je interesse in hebt, en je leert waar je rekening mee moet houden. Verder is het ook mogelijk om met verschillende buddy’s mee te lopen, zodat je je breder kunt oriënteren. 

Talenten ontdekken
Tijdens het project worden groepstrainingen en individuele coachsessies georganiseerd om samen je talenten te ontdekken en inzicht te geven in wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Hierbij worden ook je sociale vaardigheden getraind en krijg je inzicht in welke voorzieningen er allemaal zijn die je kunnen helpen een baan te vinden en te behouden.

Bewustwording en begrip werkgevers
Een ander doel van het project is de bewustwording en begrip bij werkgevers vergroten. Projectleiders Roos en Inge willen samen met de buddy’s de imago van dove/SH/ESM werknemers verbeteren bij bedrijven of instellingen, door te laten zien wat zij te bieden hebben.

Ervaring opdoen
Er wordt binnen het ‘warme’ netwerk gezocht naar werk(ervarings)plekken voor jongeren. Het ‘warme’ netwerk bestaat uit vrienden, familieleden, collega’s en kennissen van doven/SH/ESM/ Dat zijn mensen die al kennis en ervaring hebben met deze doelgroep, zodat de drempel lager wordt om doven/SH/ESM aan te nemen of een werkervaringsplek aan te bieden. De praktijk leert ook dat je via-via makkelijker aan een baan komt, dan door puur zakelijk te solliciteren.

Verzin een naam en win een prijs!
Ben je enthousiast over dit project? Verzin dan een nieuwe, hippe naam voor dit project 'arbeid'(werktitel). Lever je ideeën in vóór 31 januari 2011 en win een cadeaubon ter waarde van 25 euro! E-mail je idee naar projectleiders Roos en Inge via arbeid@fodok.nl
 

Publicatiedatum: 22 december 2011
nog geen reactiesPlaats reactie