Velotype en P2P Ondertiteling bieden binnenkort live ondertiteling zonder vertraging

De ondertitelaars van P2P Ondertiteling verzorgen in samenwerking met Velotype sinds 2005 live ondertiteling op de zenders van onder andere SBS en RTL. Deze ondertiteling, op teletekstpagina 888, verschijnt echter pas na een vertraging op de tv. In het afgelopen jaar hebben de twee bedrijven daarom gezocht naar een oplossing voor dit probleem, met als resultaat dat ze binnenkort live ondertiteling zonder vertraging kunnen aanbieden bij programma’s die de kijkers zelf kunnen uitkiezen.

Daarbij kunnen in principe alle programma’s van alle Nederlandstalige zenders in aanmerking komen. En behalve dat de ondertiteling synchroon loopt, kan de kijker ook zelf de lettergrootte, kleur en de plek van de ondertitels in beeld bepalen. P2P Ondertiteling en Velotype gaan van start met ondertiteling van live programma’s op de pc en tablet. Uiterlijk na de zomer lanceren ze ook een oplossing voor kijkers die thuis alleen gebruik maken van een tv in combinatie met een settopbox en voor kijkers met een SmartTV.

De dienst wordt eerst gratis aangeboden om iedereen in de gelegenheid te stellen om de dienstverlening uit te proberen en te beoordelen, maar er zal op termijn een kleine vergoeding worden gevraagd voor de live ondertitelaars. Daarbij geldt: hoe meer gebruikers, hoe goedkoper de dienstverlening. Maar er zal ook, waar mogelijk, sponsoring worden ingezet. En de insteek is om samen met de gebruikers van de dienst op zoek te gaan naar het beste model.
Dat begint met een enquête om de voorkeuren van de kijker te inventariseren. Via deze link kun je meedoen: https://nl.surveymonkey.com/r/P2PONDERTITELING.

Nadere informatie over deze dienstverlening volgt zo spoedig mogelijk. Kijk voor meer informatie over live ondertiteling op http://www.p2psubtitling.net/nl/live of neem contact op via 888inSync@p2psubtitling.net.


Publicatiedatum: 01 juni 2016