Van een leven MET tinnitus naar een leven ZONDER tinnitus

Ondanks technologische ontwikkelingen en voortschrijdende inzichten worden patiënten die hinder ondervinden van tinnitus en hyperacusis nog vaak naar huis gestuurd met het advies om er mee te leren leven. Een onzichtbare aandoening met grote gevolgen voor de patiënt, maar ook voor zijn of haar omgeving [Sponsored]

- ADVERTENTIE -

Naar schatting hebben meer dan twee miljoen Nederlanders tinnitus en ook ik behoorde tot die groep. Behoorde, want na het volgen van een traject bij de Tinnitus Academie is mijn tinnitus uiteindelijk verdwenen.

Mijn naam is Geurt Trip en begin 2019 kreeg ik last van tinnitus. In het begin was het dragelijk, maar gaandeweg werden de klachten steeds erger en intenser waardoor ik uiteindelijk eind 2020 thuis kwam te zitten. Ik kreeg een omgedraaid dag-/nachtritme omdat slapen steeds moeilijker werd en ik me niet meer kon concentreren op mijn werk. Mijn energieniveau zakte in elkaar en ik was moe van niks.

Bij tal van artsen, specialisten en gehoorcentra heb ik vervolgens hulp gezocht, maar niemand kon mij echt helpen. Toevallig kwam ik in contact met iemand die een traject had gevolgd bij de Tinnitus Academie en daar razend enthousiast over was omdat zijn klachten waren verminderd. Vanuit de gedachte ‘niet geschoten is altijd mis’ heb ik me aangemeld voor een traject.

Na een uitgebreid persoonlijk intakegesprek en verwachtingsmanagement kon ik in april 2021 terecht voor een driedaags duotraject. Onder leiding van Nicole Bekhuis (oprichtster van de Tinnitus Academie, tinnitus specialist en tinnituservaringsdeskundige) en een team van specialisten heb ik inzicht gekregen in wat tinnitus is, wat de relatie is tussen je brein, emoties, gevoelens, gedachten en tinnitus. Vanuit een holistische benadering en iedere specialist vanuit zijn/haar eigen expertise hebben zij mij laten inzien én ervaren waar mijn triggers lagen en aan welke ‘knoppen’ ik kon draaien om uiteindelijk positieve invloed uit te oefenen op mijn tinnitus. Juist in deze holistische, meerdimensionale en ervaringsgerichte aanpak zat voor mij de kracht van de Tinnitus Academie in tegenstelling tot wat veel andere behandelcentra doen.

Na het traject waren mijn klachten niet direct verdwenen. Ik weet nog dat Nicole tegen mij zei ‘ga aan de slag met alle handvatten en adviezen die we je hebben gegeven en vertrouw erop dat dit resultaat zal geven.’ En dat heb ik gedaan. Juist door de inzichten, handvatten, oefeningen, kennis en ervaringen die ik tijdens het traject heb mogen ontvangen kon ik aan de slag met mijn herstel. In de maanden die daarop volgden, kwam door het toepassen van deze inzichten, beetje bij beetje beweging in mijn tinnitus. Het werd stiller en stiller in mijn hoofd totdat het na ruim een half jaar weer volledig stil was en tot op de dag van vandaag nog steeds stil is. Naast dat geweldige resultaat heeft het traject mij nog zoveel meer gebracht; meer inzicht, rust, levensvreugde, acceptatie en dankbaarheid.

Benieuwd wat de Tinnitus Academie voor jou kan betekenen? Meld je hier vrijblijvend en kosteloos aan voor één van de online informatieavonden.

Publicatiedatum: 05 februari 2024