Tips voor slechthorende jongeren verzameld

SH-Jong lanceert een informatieboekje over slechthorendheid met de titel ‘Slechthorendheid? Nou en!’. Dit eigenzinnige boekje is tot stand gebracht door slechthorende jongeren zelf om te laten zien dat slechthorendheid geen belemmering hoeft te zijn. Met slechthorendheid kun je elk levensdoel bereiken dat je jezelf stelt! SH-Jong wil ervaringen maar vooral ook oplossingen delen met andere jongeren.

Slechthorende jongeren lopen in hun leven vaak tegen problemen aan. Doordat zij meestal regulier onderwijs volgen, is het niet vanzelfsprekend dat zij van andere jongeren kunnen leren hoe je deze uitdagingen kunt overwinnen. SH-Jong is daarom de plek waar deze slechthorende jongeren elkaar kunnen ontmoeten. SH-Jong is de organisatie van en voor slechthorende jongeren in Nederland. Onder het motto “Challenge Life!” organiseert zij activiteiten voor jongeren tussen de 12 en 30 jaar. In Nederland zijn ongeveer 30.000 slechthorende jongeren. Door technologische ontwikkelingen (zoals CI, waardoor je als dove weer deels kunt horen) komen er steeds meer slechthorende jongeren bij.

Nou en?!
Of je nu op school zit, studeert of werkt, je slechthorendheid zal altijd een rol spelen in je dagelijks leven. Hoewel hoortoestellen en andere hoorhulpmiddelen je leven een stuk aangenamer kunnen maken, blijf je slechthorend. Maar je hoeft je leven niet te bepalen door je slechthorendheid. Jij bepaalt wie je bent, wie je wilt zijn. En die slechthorendheid, daar leer je wel mee omgaan!

Met dit boekje wil SH-Jong laten zien waar je als slechthorende jongere tegenaan kunt lopen. Hoe je over drempels kunt stappen of deze kunt voorkomen. Belangrijke thema’s in het leven van jongeren zijn onderwijs, werk en vrije tijd. Voor slechthorenden voegen we daar het thema hulpmiddelen aan toe.
Deze thema’s zijn uitgewerkt naar praktische, doelgerichte informatie en verpakt in een aantrekkelijke vormgeving. Met als resultaat een handzaam en overzichtelijk boekje. Een handvat voor slechthorende jongeren bij het vinden van hun weg in de veelal horende wereld.

Eindelijk informatie voor jongeren
Initiatiefnemer Mikael de Vries (24): “Het is belangrijk dat slechthorende jongeren zelf keuzes maken in het leven. Bestaande informatie is echter moeilijk te vinden of gericht op ouders en senioren. Dat moest anders! Met dit informatieboekje richten we ons specifiek op de belevingswereld van jongeren. ‘Slechthorendheid? Nou en!’ moet het leuker en makkelijker maken om als slechthorende jongere jouw eigen koers te varen in de maatschappij”.

Bestellen
Binnenkort zal op de website www.shjong.nl bekend worden hoe je het boekje kunt bestellen. Alle leden van SH-Jong ontvangen het informatieboekje gratis. Ook zal later in dit jaar de inhoud van het boekje op onze website geplaatst worden, zodat de informatie toegankelijk is voor iedereen.

Als je vragen hebt of extra informatie wenst te ontvangen, kan je het beste mailen naar info@shjong.nl.


Publicatiedatum: 14 januari 2014