TinnitusTraining.nl biedt begeleide online training conform boek Oorzaken

Er is een nieuw aanbod voor mensen met tinnitus. TinnitusTraining.nl start in oktober met de eerste groepjes in een online training van zeven weken. In die weken wordt een gestructureerd programma aangeboden, met persoonlijke begeleiding in een kleine groep. De basis vormt de aanpak zoals die ook beschreven staat in het boek ‘Oorzaken’ van Arno Lieftink. Deze training wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. 

Arno Lieftink bundelde in het boek Oorzaken zijn jarenlange ervaring met het verlichten van de last van tinnitus en hyperacusis vanuit het ErasmusMC en UMC Utrecht. Dr. Patricia Hugen gaat nu aan de hand van deze aanpak de training geven. ‘Vanuit een traject dat ik met mijn dochter heb doorlopen voor klachten van misofonie, weet ik dat het lastig kan zijn om helemaal zelf aan de slag te gaan met een boek. Met haar heb ik daarom uiteindelijk ook een begeleid traject in een kleine groep doorlopen. Vanuit die ervaring richt ik mij nu op mensen met tinnitus. Ook mensen met hyperacusis kunnen bij TinnitusTraining.nl terecht.'

Resultaat behalen

'We doen vooraf en achteraf metingen om de effectiviteit te bepalen. Natuurlijk moet je met deze training ook zelf thuis - tussen de lessen door - aan de slag, en dus is er wel een bepaalde motivatie nodig om deel te gaan nemen. Dan is er met deze aanpak, die zich voor een groot deel baseert op de Acceptance & Commitment Therapy, goede kans dat je minder last van de klacht gaat ervaren’, aldus Patricia Hugen. Zij geeft aan: ‘Dat is ook wat mij drijft om deze training te gaan geven. Ik wil graag resultaat behalen.

Betere kwaliteit van leven

Tinnitus en hyperacusis zijn niet te genezen, maar met deze training kan ik mensen wel iets effectiefs bieden om een betere kwaliteit van leven terug te krijgen. Arno Lieftink onderschrijft het nut van dit nieuwe aanbod voor iedereen met tinnitus of hyperacusis. Ik kijk er erg naar uit te gaan starten met de eerste groepjes.’

Eigen kosten

De training, die dus 7 weken duurt met nog een contactmoment en meting twee maanden na afloop, is te volgen tegen eigen betaling. De deelnemer neemt daarbij altijd de hele serie van lessen af, zowel vanwege de structuur in de opbouw alsook als stok achter de deur om echt aan de slag te gaan.

Meer informatie en aanmelden

Wie interesse heeft in dit nieuwe aanbod van online training met persoonlijke begeleiding op basis van bewezen effectieve methoden, kan een kijkje nemen op TinnitusTraining.nl. De inschrijving is geopend, trainingsdata zijn te vinden op de site. Als deze data niet passen, is aanmelden voor de mailinglijst mogelijk, zodat je op de hoogte blijft van nieuwe trainingsdata. Uitbreiding van het aantal groepen is namelijk voorzien. Contact of aanmelden? Klik hier.

Lees ook:

Publicatiedatum: 01 juli 2024