Tinnitus-applicatie Tinnitracks winnaar Idea Challenge

De winnaar van de Idea Challenge 2014 van het pan-Europese innovatienetwerk IET ICT Labs is de applicatie Tinnitracks. De applicatie won in de categorie 'health & wellbeing'. Dit meldt het dagblad De Stentor. Tinnitracks is een methode voor de behandeling van tinnitus (oorsuizen) waarbij muziek wordt gebruikt.

Tinnitracks is een in Duitsland ontwikkelde applicatie voor het filteren van muziek op basis van de frequentie waar de tinnitus-patiënt het meest last van heeft. Na een half jaar lang gedurende een uur per dag luisteren zouden de klachten aanmerkelijk verminderd moeten zijn. Tinnitracks is nu alleen nog verkrijgbaar in Duitsland.

Op het International Tinnitus Seminar (ITS) in Berlijn afgelopen mei (waarover binnenkort meer op onze site), kwam Tinnitracks ook nog ter sprake. Daarbij werd aangegeven dat uitgebreider onderzoek naar de effectiviteit nog nodig is. Het winnen van de Idea Challenge komt daarbij goed van pas. De bedenkers ontvangen namelijk 40.000 euro om hun idee verder te ontwikkelen, plus ondersteuning van top-ondernemers en hoogleraren uit het netwerk van EIT ICT Labs. Dat laatste moet er voor zorgen dat goede ideeën vaker ook daadwerkelijk op de (Europese)markt komen. De NVVS blijft de ontwikkeling van Tinnitracks volgen.

Publicatiedatum: 16 juni 2014