Terugblik op Ménière-dag

De NVVS-Commissie Ménière organiseerde op 27 april een lotgenotendag voor Ménière-patiënten. In Utrecht kwamen 36 deelnemers bijeen in een ontspannen sfeer en met interessante sprekers.

Als eerste wist kno-arts Tj. Bruintjes van het Apeldoorns Duizeligheids Centrum ons te boeien met een zeer duidelijke presentatie over de nieuwste ontwikkelingen bij de ziekte van Ménière. Na afloop hiervan werden alle gestelde vragen helder beantwoord.

Het middagprogramma onder leiding van fysiotherapeute Christine Dijkstra en ergotherapeute Tanja Ista was een duidelijke workshop over ‘in balans blijven, ook bij de ziekte van Ménière’ aan de hand van  een presentatie en praktische oefeningen.
Het middagprogramma werd afgesloten met een workshop onder leiding van Paula Hijne van Via Novus Coaching. Het thema luidde: “mondigheid in de spreekkamer”. Zij wist de deelnemers duidelijk te maken hoe het gesprek wél en hoe niet aan te gaan bij bijvoorbeeld een bezoek aan huisarts of specialist.

Tussen de verschillende programmaonderdelen in was er ruim gelegenheid contact te leggen met lotgenoten. De commissie en de deelnemers kijken terug op een zeer geslaagde dag.
Publicatiedatum: 02 mei 2013