Subsidie voor vitaal houden werknemer; kom maar op met die ‘oorveilige’ werkplek!

Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakt € 22 miljoen vrij voor projecten om werknemers gezonder en langer aan het werk te houden. In oktober start een nieuwe subsidieregeling van het Europees Sociaal Fonds (ESF). Een van de thema’s waarop projecten ingediend kunnen worden, is ‘gezond en veilig werken’. NVVS ziet dat natuurlijk graag vertaald in een werkplek die gezond en veilig is voor het gehoor en dat de regeling bedrijven stimuleert zich te laten adviseren over bijvoorbeeld gehoorbescherming op de werkvloer.

Door de stijgende pensioenleeftijd en de vergrijzende beroepsbevolking is duurzame inzetbaarheid van werknemers een urgenter thema. Steeds meer bedrijven treffen maatregelen om medewerkers langer en fit aan het werk te houden. Met name het midden- en kleinbedrijf (mkb) kan een stimulans gebruiken, maar ook middelgrote bedrijven in de (non-)profit sector kunnen hiervoor in aanmerking komen. Bedrijven kunnen 50% subsidie ontvangen voor kleinschalige projecten van maximaal € 20.000. Klijnsma: "Deze regeling biedt bedrijven de mogelijkheid om hun mensen productief, gemotiveerd en gezond aan het werk te houden."

Projecten kunnen betrekking hebben op maatregelen om de gezondheid en vitaliteit van medewerkers te bevorderen. Aanvragers kunnen adviseurs inschakelen om instrumenten aan te reiken voor het uitvoeren van periodiek onderzoek naar de duurzame inzetbaarheid (gezondheid, ontwikkeling, betrokkenheid) van hun medewerkers. Hier onder valt onder andere een (periodiek) gezondheidsonderzoek. De NVVS denkt dan meteen aan periodieke gehoortesten of andere gehooronderzoeken.

De staatssecretaris vindt dat een werkgever actieve betrokkenheid mag verwachten van zijn werknemers bij het werken aan hun duurzame inzet. Een inventarisatie kan facetten van de persoonlijke leefstijl van medewerkers in beeld brengen. Een verbetering in leefstijl kan leiden tot lager ziekteverzuim, meer voldoening, hogere motivatie en minder verloop van werknemers.
De werkgever kan zich in dit kader dus ook druk maken om hoe gezond je in je vrije tijd bent. Dus niet alleen maatregelen voor een oorveilige werkomgeving, maar bijvoorbeeld ook aandacht voor gehoorbeschermende maatregelen in de vrije tijd! Arbo-online gaf eerder al aan dat hard nodig is.

Denkt uw bedrijf erover deze subsidie aan te vragen en in te zetten voor een ‘oorveilige werkplek’? Wij horen het graag!

Lees meer op de website van de Rijksoverheid.
Publicatiedatum: 11 augustus 2014
nog geen reactiesPlaats reactie