‘Stilte wordt te weinig gewaardeerd’

Dat stelde de 76-jarige acteur Robert Redford onlangs op het Festival van Cannes. Daar was de première van zijn nieuwe film All is Lost.

Redford speelt in de film een zeiler die op zee moet zien te overleven nadat zijn boot is lekgeslagen. Hij is de enige acteur in de film, waarin geen enkele dialoog zit.

"Ik geloof in de waarde van stilte in films", vertelt hij aan Nu.nl. "En ook in het leven trouwens, er wordt eigenlijk te veel gepraat. En het is heel interessant om stilte in een drama te gebruiken en te kijken wat er dan gebeurt." De afwezigheid van dialogen was uitdagend voor hem als acteur. "Het is een heel existentiële ervaring, zowel voor mij als voor de kijker. Want het laat heel veel open wat je zelf in kan vullen."

Volgens Nu.nl hoopt de acteur dat het publiek de film niet alleen gaat kijken omdat het een spannende thriller is, maar ook omdat het verhaal een alternatief toont voor de haastige wereld waarin we leven en pleit voor meer respect voor de natuur. All is Lost is in het najaar te zien in de Nederlandse bioscopen.

Publicatiedatum: 28 mei 2013