Stichting Hoormij zet hulpverleners tinnitus en hyperacusis op een rijtje

Informatie over tinnitus (oorsuizen) of hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid) is overvloedig beschikbaar en kan dankzij de moderne media op veel plaatsen worden gevonden. Het is lastig om door de bomen het bos te blijven zien met zoveel informatie, waarvan de betrouwbaarheid vaak ook niet gegarandeerd kan worden. Om deze informatiezoekenden behulpzaam te zijn heeft Stichting Hoormij een overzicht gemaakt van mogelijke informatiebronnen en hulpverleners.

Mensen die tinnitus- en/of hyperacusisklachten hebben zijn vaak naarstig op zoek naar informatie over hun kwalen en met name naar personen en instanties die hen kunnen adviseren en helpen. Het overzicht dat de Commissie Tinnitus en Hyperacusis van Stichting Hoormij gemaakt heeft, kan daarbij helpen. Gezien het grote aantal informatiebronnen en de diversiteit daarvan kan dit natuurlijk nooit een volledig overzicht zijn. Wel is getracht de belangrijkste categorieën hulpverleners in kaart te brengen, inclusief een indicatie van hun specialisme en aanpak.

Download hier het overzicht.

Verdere vragen over tinnitus en hyperacusis of over de hulpverlening? Kijk ook eens in onze vraagbaak tinnitus en de vraagbaak hyperacusis.
Publicatiedatum: 23 december 2015