Stichting Hoormij daagt audiciens en verzekeraars uit: overgangsregeling voor kinderen

Onder de uitdagende titel ‘Wie durft?’ heeft Stichting Hoormij, namens de gezamenlijke belangenverenigingen van doven, slechthorenden en TOS, een brandbrief gestuurd naar alle audicienbedrijven en alle zorgverzekeraars. Inzet: zorg dat er snel een overgangsregeling komt nu minister Schippers heeft aangekondigd dat de eigen bijdrage voor hoortoestellen bij kinderen komt te vervallen per 1 januari 2016.

Omdat minister Schippers deze eigen bijdrage niet per direct kon afschaffen, dreigt er nu een vervelende situatie te ontstaan waarbij ouders nog maanden wachten met de aanschaf van een hoortoestel voor hun kind. Kostbare maanden, als het om de ontwikkeling van een kind gaat.

Vandaar onze brandbrief aan de audicienbedrijven en zorgverzekeraars: wie durft deze handschoen op te nemen? De brandbrief is op 30 juni jl. verstuurd, we hopen snel iets te kunnen melden over een positieve respons.

Klik hier voor de tekst van de brandbrief.

Publicatiedatum: 02 juli 2015