Stamcelonderzoek biedt hoop op behandeling doofheid

De Volkskrant berichtte onlangs over opzienbarend onderzoek waarbij dove woestijnratten weer wat van hun gehoor terugkregen na het inbrengen van gehoorzenuwcellen die waren opgekweekt uit stamcellen. Hoewel dit onderzoek nog in een prille fase is, wordt er door de Britse en Thaise onderzoekers al voorzichtig  gekeken naar wat dit mogelijk kan betekenen in de toekomst: een toekomstige behandeling van sommige vormen van doofheid.

Stamcelonderzoekster Elly Hol van het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen, die niet bij het onderzoek betrokken was, zegt in het artikel: “Dit is een van de eerste experimenten die laten zien dat er functieherstel optreedt na deze behandeling met menselijke embryonale stamcellen. Dat is redelijk bijzonder”.

Het complete artikel met een uitleg over hoe de behandeling bij het experiment met woestijnratten in zijn werk ging en bij welke vorm van doofheid dit experiment werd uitgevoerd, kunt u lezen op www.volkskrant.nl. Het artikel is alleen toegankelijk na registratie.


Publicatiedatum: 25 september 2012