Special over horen in tijdschrift Kassa

Hoortoestellen beleven roerige tijden momenteel. De politiek overwoog ze uit het basispakket te schrappen, maar gaat nu voor een eigen bijdrage voor hoortoestellen. De NVVS heeft zich daar sterk voor gemaakt, met name met het oog op kwaliteit en prijs. Die twee zaken staan ook centraal in een special van het VARA-consumentenblad Kassa. In Horen, zorg of commercie? komt ook NVVS-directeur Joop Beelen aan het woord.

Net als de NVVS maakt ook Kassa zich zorgen over de te hoge prijzen van hoortoestellen en het steeds commerciëler worden van de hoormarkt. In de special wordt ingegaan op het feit dat de inkoopprijs van hoortoestellen veelal strikt geheim wordt gehouden en de consument dus eigenlijk niet weet welke prijs ‘normaal’ is voor een hoortoestel. Ook de manier waarop de hoormarkt daarvan gebruik maakt in bijvoorbeeld reclames komt aan bod. “Bedrijven hebben gelijk als ze aandacht vragen voor slechthorendheid. Hoe langer je wacht met de aanschaf van een toestel, hoe minder profijt je ervan hebt. Maar moet je die aandacht vragen via een commerciële aanpak?”, vraagt NVVS-directeur Joop Beelen zich in het artikel af.

Verder komt in de special uitgebreid het pleidooi van de NVVS voor een doorzichtig vergoedingensysteem aan bod, wordt er ingegaan op de werking en kwaliteit van hoortests en op waar u allemaal op moet letten als u voor het eerst naar een audicien gaat.

Meer lezen? Het juni/juli nummer van het magazine Kassa met daarin de hoor-special ligt nu in de winkel.

Publicatiedatum: 04 juni 2012