Slechthorenden gezocht om sms-dienst 112 te testen

De 112-organisatie zoekt mensen met een gehoor- of spraakbeperking om de nieuwe sms-dienst voor 112 te testen. Deze dienst is technisch gereed en zal na de pilot beschikbaar zijn voor alle mensen met een gehoor- of spraakbeperking.

Op dit moment kunnen mensen met een gehoor- of spraakbeperking 112 bereiken via de analoge teksttelefoon. De 112-organisatie introduceert daarnaast binnenkort een sms-dienst voor hulp bij spoedgevallen. De sms-dienst maakt gebruik van de reguliere sms-technologie. Het is bedoeld om breed beschikbaar, mobiel en makkelijk bruikbaar te zijn voor mensen met een spraak- of gehoorbeperking.

De technische testen zijn afgrond. De 112-organisatie zoekt nu een groep gebruikers voor een pilot met de sms-dienst. Deze pilot is bedoeld voor eindgebruikers, dus voor mensen met een gehoor- of spraakbeperking. Het doel is de sms-dienst te testen met gebruikers en dit zal een aantal weken in beslag nemen. Na een geslaagde pilot zal de 112 sms-dienst voor alle mensen met een gehoor- of spraakbeperking beschikbaar zijn. De sms-dienst zal in ieder geval in gebruik zijn tot 1 augustus 2013. Of 112 via sms daarna doorgaat, zal na een evaluatie blijken.

Aanmelden
Wilt u meewerken aan een goede 112 sms-dienst voor mensen met een gehoor- of spraakbeperking? En beschikt u over een gsm met een werkend abonnement? Mail dan voor 12 augustus uw gegevens naar 112@klpd.politie.nl. Eventuele extra sms-kosten worden vergoed door de 112-organisatie. De organisatie heeft de volgende gegevens van u nodig:
•    Uw naam
•    Het telefoonnummer van de gsm waarmee u gaat testen
•    De provider van uw telefoonabonnement
•    Het type telefoon dat u gebruikt voor de testen
•    Uw e-mailadres om informatie uit te wisselen over de testen
•    Uw beperking: doof/slechthorend/stotteren/laryngectomy/afasie

De 112-organisatie neemt na uw aanmelding binnen enkele dagen contact met u op via e-mail.

Kijk voor meer informatie over hoe slechthorenden en doven op dit moment 112 kunnen bereiken op de website van Signaal.

Publicatiedatum: 02 augustus 2012