Sinterklaasjournaal en de intocht opnieuw met gebarentolk

Ook dit jaar zijn de uitzendingen van Het Sinterklaasjournaal, inclusief de intocht, met gebarentolk. In 2017 gebeurde dit voor het eerst. Dit bleek een schot in de roos, omdat de publieke omroep hiermee tegemoet kwam aan een grote wens van slechthorende en dove kinderen en hun ouders. Op veler verzoek is daarom besloten om ook dit jaar alle afleveringen van Het Sinterklaasjournaal met gebarentolk uit te zenden.

Het Sinterklaasjournaal is van maandag 12 november tot en met woensdag 5 december 2018 elke dag om 18.00 uur te zien bij de NTR op NPO Zapp op 3. De uitzendingen met gebarentolk zijn te volgen op NPO Zappelin extra (KPN 58/Ziggo 311), op zappelin.nl en in de gratis Zappelin app. Dat geldt uiteraard ook voor de landelijke intocht die plaatsvindt op zaterdag 17 november, vanaf 12.00 uur.

De presentatie van het Sinterklaasjournaal is weer in handen van Dieuwertje Blok. Jeroen Kramer doet traditiegetrouw verslag vanaf verschillende locaties in het land, waaronder het mooie Zaanstad, waar de Sint en zijn pieten op zaterdag 17 november 2018 voet aan wal zetten.

Met gebarentaal

Alle uitzendingen van Het Sinterklaasjournaal met gebarentolk en de intocht zijn terug te zien op www.schooltv.nl/gebarentolk. Daar zijn ook andere titels voor jonge kinderen met een gebarentolk te vinden.

Stuur Fodok een bericht

Volgen jullie de uitzendingen met gebarentolk? Laat het Fodok weten door middel van een foto of reactie! Zij geven jullie reacties dan door aan de omroep. Zodat zij ook de komende jaren het belang inzien van de gebarentolk tijdens Het Sinterklaasjournaal en de intocht. Je kunt je reactie sturen naar info@fodok.nl

Bron: Fodok

Publicatiedatum: 01 november 2018
Steun ons

Wil je dat we ons kunnen blijven inzetten met informatie, bijeenkomsten en vertegenwoordiging van de belangen van onze doelgroepen? Word dan lid of donateur.

WORD LID OF DONATEUR