Siméacongres 2018: Wat maakt het verschil?

Donderdag 19 en vrijdag 20 april vindt het Simea congres 2018 plaats over onder meer kinderen die slechthorend zijn of een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben. Dit keer is het thema: Wat maakt het verschil? Daarbij gaat het om het verschil in zorg, in onderwijs en diagnostiek. In regulier en speciaal onderwijs. Voor het kind, voor de leerling, voor de ouders en het systeem. Voor nu en de toekomst. Deelnemers kunnen meedoen aan een groot aantal masterclasses. De inschrijving is nu geopend. 

Voor kinderen die slechthorend zijn, een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben of die doof of doofblind zijn, is meedoen op school niet vanzelfsprekend. Elke leerling verdient de ondersteuning die bij hem of haar past, vinden Koninklijke Auris groep, Koninklijke kentalis, Viertaal en Vitus Zuid. In de stichting Siméa werken de besturen van deze vier instellingen voor auditief en/of communicatief beperkte leerlingen van nauw samen. Samen met ouders en school zoeken de vier instellingen naar de beste aanpak. Hierdoor kan ieder kind volwaardig meedoen, nu op school en later in de maatschappij. Het Siméacongres 2018 is hét podium om kennis en inzichten te delen, aan te scherpen en zichtbaar te maken. Kijk hier voor het programma en om je in te schrijven.

Siméa Innovatieprijs

Het is voor de sector belangrijker dan ooit om de toegevoegde waarde en expertise inzichtelijk te maken. Denk hierbij aan de evaluatie van passend onderwijs en aan de zorgverzekeraars die hun producten kritisch tegen het licht houden. Om innovatie te stimuleren kent Siméa ook de jaarlijkse Innovatieprijs toe. Ken je innovatieve producten die het afgelopen jaar (2017-2018) op de markt zijn gekomen? Die kunnen tot 23 maart worden ingediend bij de jury. Die beoordeelt op vier thema's: innovatie, koppeling met de praktijk, theoretische onderbouwing en algemene indruk. Aanmelden kan bij: Marianne Verdaas, m.verdaas@audcom.nl. De sluitingsdatum is 23 maart. Kijk hier voor meer informatie. 

 

Publicatiedatum: 11 maart 2018