Sencity Festival zaterdag 10 maart in Utrecht

Sencity Festival, het wereldwijd bekende zintuigprikkelende evenement voor doven, slechthorenden en horenden, keert terug naar Utrecht en vindt plaats op zaterdag 10 maart in TivoliVredenburg. Deze editie wordt groter dan ooit tevoren en er is van alles te beleven: van bands tot DJ’s, van dans tot theater, van workshops tot interactieve kunstinstallaties en handtalks van inspirerende sprekers. Kortom, er is voor ieder wat wils.

Sencity Festival is een project van Possibilize, een stichting met als gedachtegoed ‘het inspireren en activeren om te denken en handelen in mogelijkheden, in iedere situatie’. Met deze editie start de organisatie een ambitieuze groei die wordt gespreid over drie jaar. Utrecht is de logische keuze door goede relaties met het culturele veld, de centrale ligging van de stad én het nachtnet - waardoor Sencity Festival nóg toegankelijker wordt voor bezoekers vanuit het hele land. TivoliVredenburg omarmt de visie van Possibilize en biedt Sencity Festival de komende drie jaar een thuisbasis.

Podiumbeest award

Het programma staat vol zintuigprikkelende muziekoptredens. Dove, slechthorende én horende bezoekers beleven de emotie van de muziek door de inzet van food-, video-, aromajockeys en signdancers. Ervaar onder andere de muziek van Bazzookas, Playground Zer0 en Traudes op een geheel nieuwe manier. Ook vindt de finale van de Podiumbeest Awards plaats op Sencity Festival - dé bandcompetitie waarbij een dove jury bepaalt welke act uitblinkt in het geven van een uitbundige show. Three Little Clouds, Innovation en Kings Cross gaan de strijd aan om de felbegeerde prijs.

Flirten in gebarentaal

Laat je op Sencity Festival ook inspireren door het verhaal van de dove Turkse rapformatie DEF RAP, leer flirten in gebarentaal of breng een bezoek aan de theatervoorstelling van ArtEZ-studente Stéphanie Kersbergen - zij daagt je uit om te kijken en op ontdekkingstocht te gaan in de echte wereld. Daarnaast brengen verschillende kunstenaars bezoekers samen via interactieve kun-stinstallaties waarbij taal géén rol speelt.

Afterparty

Sencity Festival is een unieke beleving waarbij alle zintuigen geprikkeld worden en waarbij de bezoeker een maximale beleving uit zijn of haar avond haalt. Sencity Festival neemt je mee in een wereld waar zintuigen en emoties samenkomen op verschillende niveaus. Voor de échte feestbeesten is er natuurlijk ook een afterparty, waar de bezoekers tot diep in de nacht dansen op de beats die door de dansvloer worden omgezet in trillingen. 

Tijd: 15:00 - 03:00 uur
Locatie: TivoliVredenburg - Vredenburgkade 11, Utrecht
Tickets: VVK € 19,50 - aan de deur € 25,-
Tickets zijn verkrijgbaar via www.sencity.nl.

Publicatiedatum: 30 januari 2018