Rijksmuseum organiseert lezingen bij expositie Frans Hals met live ondertiteling

Het Rijksmuseum organiseert een serie lezingen bij de tentoonstelling Frans Hals. Al deze lezingen worden live ondertiteld door een schrijftolk en bij één lezing (op 26 mei 2024) is een tolk NGT aanwezig. Kortom, wil je meer weten over de werken van Frans Hals voordat je de tentoonstelling bezoekt? Meld je dan aan en kom meer te weten over één van de meest bepalende schilders van de 17de eeuw. Zijn eigenzinnige, losse schilderstijl werd zo invloedrijk dat je bijna zou vergeten dat hij hier de grondlegger van was. Zijn topstukken zie je vanaf 16 februari 2024 in het Rijksmuseum.

Beeld: Rijksmuseum

Binnenkort start het Rijksmuseum met een lezingenreeks bij de tentoonstelling Frans Hals. Al deze lezingen worden live ondertiteld door een schrijftolk en bij één lezing op 26 mei 2024 is een tolk NGT aanwezig. Kortom, wil je meer weten over de werken van Frans Hals voordat je de tentoonstelling gaat bekijken? Kom naar de lezing waarbij Frans Hals' kunst in perspectief wordt geplaatst naast tijdgenoten, waardoor zijn unieke benadering eruit springt. Zie hoe hij lachen en leven in zijn portretten weet vast te leggen.

Schrijftolk

Op de volgende data is een schrijftolk aanwezig en verschijnt er live titeling aan de zijkant van het scherm.
  • 25 februari 2024
  • 31 maart 2024
  • 28 april 2024
  • 26 mei 2024 (tijdens deze lezing om 12.00 uur is er een tolk Nederlandse Gebarentaal aanwezig)

Kosten

De lezing kost 5 euro exclusief ticket voor het museum.

Frans Hals

Uit het enorme oeuvre van Frans Hals is een selectie van zo’n 50 sleutelwerken gemaakt. Deels uit de eigen collectie van het Rijksmuseum (zoals De vrolijke drinker en Portret van een stel) en deels dankzij bijzondere bruiklenen, waar we uiterst dankbaar voor zijn. Zo is de De lachende cavalier uit de Wallace Collection in Londen te zien, een werk dat normaal nooit reist, maar ook Catharina Hooft met haar min en Malle Babbe (Gemäldegalerie, Berlin), Familie in een landschap (Museo Thyssen-Bornemisza, Madrid) en Jonge vrouw met een uitstalling van groente en fruit (Privécollectie Bridgenorth). Nog een primeur: het groepsportret Feestmaal van de officieren van de Sint-Jorisschutterij uit 1616 (Frans Hals Museum, Haarlem), verlaat voor het eerst ooit de stad Haarlem. Lees meer bij het Rijksmuseum.

Informatie en aanmelden

Prikkelarme avondopstelling Frans Hals

Voor meer informatie kun je terecht op de website van het Rijksmuseum. Voor vragen kun je mailen naar de manager toegankelijkheid, Cathelijne Denekamp, via access@rijksmuseum.nl

Lees ook:

Publicatiedatum: 07 februari 2024