ReSound ontwikkelt eerste hoortoestel‐app voor Apple Watch

Bepaalde ReSound‐hoortoestellen kunnen nu worden bediend met de Apple Watch dankzij een app.  De app was al beschikbaar voor iPhone. De Apple Watch is sinds deze zomer officieel verkrijgbaar in Nederland.

De app is gratis te downloaden in de App Store. Als de app geïnstalleerd is, kan de hoortoesteldrager vanaf de pols het gewenste volume, de hoge tonen en bas instellen. Daarnaast bepaalt de gebruiker zelf het geluid waar op dát moment behoefte aan is. Een drukke ruimte met veel mensen vraagt om een andere geluidsinstelling dan een rustig plekje in huis. Ook instellingen als de focus op spraak of het reduceren van lawaai of windruis kunnen aangepast worden. "Bediening via de Apple Watch is discreet en onopvallend", aldus ReSound in de advertentietekst.

Optimaal gemak en comfort
Volgens Mirjam Jans, Marketing Manager van GN Hearing Benelux past de ReSound Smart™ app samen met de ReSound LiNX2‐hoortoestellen in de missie van GN ReSound. “Het is hoortoestelbediening, zoals die zou moeten zijn. Het is ons doel om hoortoesteldragers optimaal gemak en comfort te bieden. De apps die we ontwikkelen, bieden de mogelijkheden om nóg beter aan de wensen en behoeften van dragers te voldoen.”

GN ReSound is actief in de ‘draadloze revolutie’ met de 2.4 GHz en Bluetooth Smart‐oplossingen. Door deze connectiviteitsoplossing streamt het geluid van bijvoorbeeld een telefoongesprek, muziek of de stem van de navigatie draadloos naar de hoortoestellen Men hoeft geen neklus of andere accessoire te dragen.

Publicatiedatum: 11 september 2015