Programma MetaTaal helpt oudere kinderen met TOS taal te leren

De beste periode om taal te leren ligt vanaf de geboorte tot ca. 8 jaar. Jonge kinderen pikken alles heel vanzelfsprekend op en na die taalgevoelige leeftijd wordt het een stuk moeilijker om taal te leren. Ook kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben het meeste profijt van taaltherapie op jonge leeftijd. Er wordt vaak gedacht dat therapie bij oudere kinderen met TOS niet meer effectief zou zijn. Maar nieuwe onderzoeken laten zien dat er ook dan mogelijkheden zijn om vooruitgang te boeken.

Dankzij het nieuwe programma MetaTaal is er nog resultaat te behalen. Logopedisten leren oudere kinderen met TOS grammaticale regels met behulp van LEGO. De eerste cursus is in november 2015 gegeven. In de praktijk blijkt deze methode succesvol, meldt Auris. Het pakket is ontwikkeld in samenwerking met groepen vierde jaars studenten Logopedie aan de Hogeschool Utrecht.

In dit persbericht over het programma MetaTaal staat hoe via Auris steeds meer logopedisten worden opgeleid om ook met oudere kinderen met TOS te werken.

Publicatiedatum: 22 december 2015