Ongehoord Hard, film

Première Film Ongehoord HARD in het Leids Universitair Medisch Centrum

Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst deze week van de afdeling Keel-Neus en Oorheelkunde van het LUMC vindt de Nederlandse première plaats van de film 'Ongehoord HARD'.

Zangeres met een gehoorprobleem
Ongehoord HARD gaat over de confrontatie van een gepassioneerd musicus met 'verborgen gebreken'. Gaby Kaihatu is een succesvol zangeres en muziekdocente met een gehoorprobleem. We volgen haar strijd en dilemma's, zowel privé als op de werkvloer. De 30 minuten durende film schetst op indringende wijze de impact van gehoorschade bij professionele musici, maar is ook interessant voor iedereen die muziek beoefent of van muziek houdt. Een 'earopener' om bewuster om te gaan met geluid.  Steeds hogere geluidsniveaus op de werkvloer en de vele uren die een musicus daar doorbrengt, leiden tot een toenemend risico op gehoorschade. Voor een gepassioneerd musicus is gehoorschade niet alleen een gruwelijke beperking, maar vaak ook een zware psychische klap.

Gehoorschade onder musici
Gehoorschade onder professionele musici komt veel vaker voor dan men dacht. Symptomen zijn vooral oorsuizen (tinnitus) en abnormale gevoeligheid voor harde geluiden (hyperacusis). Dit blijkt uit een studie die recent verricht is onder bijna 250 professionele Nederlandse musici.

De DVD van de film 'Ongehoord HARD' is vanaf 13 januari 2012 verkrijgbaar  voor € 6,25 via de website ongehoordhard.nl. (website vanaf 13 januari beschikbaar).

Ga naar ons YouTube-kanaal om de teaser van de film te bekijken!

Publicatiedatum: 13 januari 2012
nog geen reactiesPlaats reactie