Oproep deelname patiëntenvolgprogramma UMC Utrecht

Studenten geneeskunde krijgen in het tweede jaar van hun opleiding tot arts een onderwijs onderdeel dat het Patiënten Volg Programma (PVP) heet. Hierbij leren de studenten wat het betekent om chronisch ziek te zijn. Hoe gaat iemand om met een ziekte? Hoe gaat de familie ermee om? Heeft iemand zich moeten aanpassen? Welke zorg is er nodig? Docenten kunnen dat natuurlijk vertellen aan de studenten maar veel beter is het als de getroffene dat zelf doet. Ben je tussen de 18 en 65 jaar en woonachtig in of dichtbij de stad Utrecht, dan nodigt het UMC Utrecht je van harte uit om deel te nemen.  

Hoe het werkt

De studenten krijgen in januari 2019 een voorbereidende bijeenkomst in werkgroepen. Zij bezoeken je thuis twee keer om een gesprek met je te voeren over de verschillende aspecten van het leven met een chronische aandoening. Zij doen dit in groepjes van twee of drie studenten. Over deze bezoeken schrijven zij een verslag dat weer besproken wordt in de werkgroepen. Je naam komt vanzelfsprekend niet in dit verslag.

Informatie en aanmelden

Mocht je interesse hebben, dan kun je contact opnemen met Wilma Slagmolen (maandag, dinsdag en donderdag) of Joline Dumont (dinsdag, woensdag en donderdag) via T 088 755 95 92. Of via: w.slagmolen@umcutrecht.nl  of j.m.dumont@umcutrecht.nl

Bron: UMC Utrecht; Maaike Kok, coördinator Patiënten VolgProgramma UMC

Publicatiedatum: 28 augustus 2018
Steun ons

Hoormij∙NVVS biedt informatie over onderzoek, behandeling en perspectief voor mensen met een gehoor- en/of evenwichtsaandoening. Wil je dat we ons hiervoor kunnen blijven inzetten? Én een wereld achterlaten waarin stilte, horen en evenwicht vanzelfsprekend zijn. Steun ons dan.

WORD LID OF DONATEUR