Op 28 juni vindt de officiële opening van de TOSfabriek plaats

Op 28 juni 2018 staat de hele dag in het teken van jongeren met TOS op de arbeidsmarkt. In de TOSfabriek komen leren en werken samen: ieder jaar komen er nieuwe ervaringswerkers bij Kentalis werken, stromen er ervaringswerkers uit naar arbeid buiten Kentalis en beginnen er jongeren met TOS aan de opleiding tot ervaringswerker. Vanuit de TOSfabriek worden zij opgeleid tot ervaringswerkers. Ze leren in een participatiebaan om hun ervaringskennis in te zetten. Bijvoorbeeld in werkzaamheden op het gebied van voorlichting, kennisoverdracht, foto- en filmproducties en facilitaire ondersteuning. De TOSfabriek neemt opdrachten aan van binnen en buiten Kentalis. 

Studieochtend Werkpad

10.20 uur - TOS deskundigheid door Jet Isarin en ervaringsdeskundigen Meike van Genugten, Jérôme Vergne en Mariëlle Vermeulen
We nemen je mee op de hobbelige weg die jongeren met TOS afleggen op zoek naar werk. Wat is een taalontwikkelingsstoornis? Wat betekent dat voor het dagelijks leven van jongeren met TOS en hun omgeving? Wat belemmert hun arbeidsparticipatie en wat hebben ze nodig om wél te kunnen participeren? Hoe kunnen organisaties en bedrijven gebruikmaken van de ervaringskennis van jongeren met TOS? Samen op weg naar werk!

11.50 uur - Werken en TOS! door Monique Janssen, Werkpad
Als je werkt met iemand die TOS heeft ervaar je zelf ook een taalprobleem. Waarom dat zo is vertelt Monique Janssen aan de hand van persoonlijke en praktische voorbeelden uit het werk als jobcoach en als docent van jongeren van Opstap. Zij laat zien hoe je hier als werkgever of collega mee om kunt gaan. Wat heeft iemand met TOS nodig om te kunnen functioneren op het werk? De presentatie is niet alleen theoretisch, maar ook interactief. 

Middagprogramma

OPSTAP en StudioTOS gaan op in de TOSfabriek. Voor de opening krijgen de zes jongeren die dit schooljaar de OPSTAP-opleiding volgden hun certificaten uitgereikt. Samen met de ervaringswerkers die vorig jaar hun certificaat behaalden, laten zij zien wat zij te bieden hebben aan ouders, cliënten, leerlingen en professionals. Binnen en buiten Kentalis.

Programma

09.30 uur ontvangst
10.00 uur welkom door Clemens de Jager manager bij Werkpad
10.20 uur TOS deskundigheid - jongeren van OPSTAP en Jet Isarin
11.30 uur pauze
11.50 uur werke nen TOS - Monique Janssen van Werkpad
12.40 uur lunch
13.30 uur welkom opening TOSfabriek en terugblik
13.45 uur uitreiking certificaten cursisten OPSTAP
14.15 uur aanbieding TES voor TOS: foto-visualisaties
14.50 uur opening TOSfabriek door Katje Hoorn met aansluitend hapje, drankje en muziek
16.00 uur einde programma

Aanmelding en informatie over deze dag

Aanmelden voor deze feestelijke opening kan via ons aanmeldformulier. Je kunt je opgeven voor de hele dag of alleen voor het ochtend- of middagprogramma. Meer informatie is te krijgen via kennisevenementen@kentalis.nl    

Het evenement vindt plaats aan de Boadreef 2 in Utrecht.

Bron: Kentalis

 Publicatiedatum: 11 juni 2018