Ontdek het Nijntje museum in gebaren

Ontdek het nijntje museum in gebaren tijdens de familierondleidingen in Nederlandse Gebarentaal (NGT). Speciaal gericht op slechthorende en dove peuters en kleuters en hun ouders of begeleiders. De rondleiding wordt gegeven door een dove gids en ondersteund door een stemtolk. Kinderen maken spelenderwijs kennis met de wereld van nijntje en haar vriendjes, terwijl ouders/begeleiders de kunstenaar Dick Bruna ontdekken.

Eens per maand kan je mee met een familierondleiding in NGT. De eerst volgende rondleiding is gepland op 21 juni van 15.15 uur tot 16.15 uur. De rondleiding is gratis, je betaalt alleen de normale toegangsprijs voor het nijntje museum, Kinderen mogen niet zonder begeleiding van een volwassene meedoen. Volwassenen hebben ook een ticket nodig.

Kaartjes bestellen

Ga mee met de familierondleiding in Nederlandse Gebarentaal (NGT) in het nijntje museum en bestel hier je kaartjes. Meer informatie of vragen? Neem contact op met het Nijntje Museum, Agnietenstraat 2 in Utrecht. T 030 2362399 (dinsdag tot en met zondag, 10:00 – 17:00 uur) of info@nijntjemuseum.nl

Foam en Wat Telt!

Musea in Gebaren is een initiatief van Foam en WatTelt!. Het project maakt kunst en cultuur toegankelijk én draagt bij aan meer werkgelegenheid voor slechthorende en dove mensen. Deelnemende musea zijn getraind in kennis over en inzicht in deze doelgroep. Zestien musea doen nu mee. Met de toevoeging van het nijntje museum wordt ook de jongste groep museumbezoekers bediend.

Bron: Nijntje Museum


Publicatiedatum: 30 mei 2018