Online NTR-special verstoord gehoor

Tv-programma De Kennis van Nu brengt nieuws uit de wetenschap, verdieping bij wetenschappelijke onderwerpen en de wetenschap achter het nieuws. Donderdag 5 oktober besteedde De Kennis van Nu uitgebreid aandacht aan ‘verstoord gehoor’. Op hun website vind je een special over dit onderwerp. De moeite waard voor iedereen, of je nu slechthorend of goedhorend bent. Ervaar bijvoorbeeld als goedhorende hoe het is om via een hoorapparaat te horen (heftig).

Voor veel mensen is het lastig om anderen goed te verstaan in een rumoerige omgeving. Slechthorenden vinden drukke feestjes daarom vaak zo vervelend dat ze liever wegblijven. Presentatoren Elisabeth en Diederik onderzoeken wat er precies aan de hand is als geluiden niet meer goed binnenkomen. Ook leggen ze uit dat mensen met een gehoorapparaat vaak nog meer moeite hebben met horen in een drukke ruimte. Het apparaat versterkt alle geluiden en dat maakt het luisteren lastig en vermoeiend. Gelukkig werken onderzoekers aan een oplossing voor dit probleem, vertellende presentatoren.


Op de site kun je de hele uitzending terugkijken. Voor mensen met een hooraandoening is er ook een versie zonder achtergrondmuziek. 


De kennis van Nu wordt elke donderdag rond 19.20 uur uitgezonden op NPO2.
Publicatiedatum: 10 oktober 2017