Onderzoek naar spraakverwerking bij cochleair implantaat gebruikers

In het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) wordt onderzoek gedaan om kennis te vergaren over de manier waarop cochleair implantaat gebruikers spraak verwerken. Deze resultaten kunnen vervolgens bijdragen aan de verbetering van bestaande gehoortesten en hoortrainingen voor cochleair implantaat gebruikers. Voor het onderzoek worden nog mensen gezocht die mee willen doen aan enkele luisterexperimenten.

Voor het onderzoek worden volwassen cochleair implantaat gebruikers gezocht die minstens een jaar ervaring hebben met het implantaat. Om aan het onderzoek deel te nemen dien je Nederlands als moedertaal te hebben en geen taal- en/of spraakproblemen te hebben (bv. autisme of dyslexie).

Het onderzoek
Je zal twee eenvoudige luisterexperimenten doen op een computer. Je krijgt hiervoor losse woorden en zinnen te horen. Tijdens de experimenten zullen je oogbewegingen worden gemeten door middel van een eyetracker. Het experiment zal in totaal ongeveer 1 tot 1,5 uur duren.

Compensatie
Voor je deelname ontvang je een vergoeding van €8.00 per uur. Verder ontvang je een vergoeding voor de eventuele reiskosten die je in verband met het onderzoek maakt.

Als je interesse hebt om deel te nemen aan dit onderzoek of meer informatie wil, dan kun je mailen naar Anita Wagner: a.wagner@umcg.nl of Leanne Nagels: l.l.a.m.g.nagels@student.rug.nl.


Publicatiedatum: 03 juni 2016