Onderga veilig een MRI- onderzoek met het SYNCHRONY Cochleair Implantaat

MED-EL heeft een cochleair implantaat met een revolutionaire magneet. De magneet van het SYNCHRONY cochleair implantaatsysteem kan vrij draaien in zijn titanium omhulsel. De magneet zal zich daarom richten op het magnetisch veld van de MRI. Hierdoor is de SYNCHRONY het eerste en enige implantaat waarmee een patiënt veilig een MRI-onderzoek kan ondergaan zonder dat de magneet operatief verwijderd dient te worden. Ook zijn er geen voorzorgsmaatregelen nodig. De drager van een SYNCHRONY implantaat ervaart geen pijn en geen trekkrachten gedurende het MRI onderzoek.

MRI veiligheid is vooral van belang voor dragers van een cochleair implantaat, omdat elk cochleair implantaat een kleine interne magneet heeft. MRI apparaten gebruiken immers zeer sterke magneten; een 3.0 Tesla MRI apparaat gebruikt magneten die tot wel 600x sterker zijn dan een koelkast magneet. Dat is sterk genoeg om een auto op te tillen.

MRI is één van de belangrijkste diagnostische onderzoeksmethoden. MRI is een beeldvormende technologie die het mogelijk maakt om nauwkeurige opnames te maken van het weefsel in het lichaam van een patiënt, zonder de patiënt bloot te stellen aan gevaarlijke ioniserende straling. Daarom wordt MRI-onderzoek steeds vaker toegepast.

De SYNCHRONY garandeert de hoogste mate van MRI veiligheid en comfort 

Veel SYNCHRONY dragers zijn je al voor gegaan en hebben veilig een MRI-onderzoek ondergaan. Je weet nooit wat het leven brengt, maar met een SYNCHRONY heeft u rust, omdat je weet dat je op alles voorbereid bent.

Meer weten over SYNCHRONY? Lees hier alles over dit Cochleaire Implantaatsysteem.

Let op!

Dit geldt alleen voor het SYNCHRONY Cochleair Implantaatsysteem van Med-El. Heb je een ander CI, neem dan contact op met je CI team en vraag welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen. Dit is van belang met betrekking tot de behandeling. Niet alle ziekenhuizen zijn op de hoogte van de kennis over de gevolgen van een MRI op het CI.

Blog van en door MED-EL

Publicatiedatum: 31 juli 2018