NVVS-afdeling Breda blij met opbrengst filmavond Soroptimistenclub Bergen op Zoom

“Ik zal niet de enige zijn die vaak nachten wakker ligt met die nooit overgaande en vervelende tinnitus. Maar wakker liggen betekent voor mij geen tijdverspilling. ’s Nachts komen bij mij de beste ideeën in mij op. Tijdens zo’n slapeloze nacht ergens in oktober 2014 droomde ik al wakker liggend om iets te kunnen betekenen, voor wie dan ook, met mijn eigen hoorprobleem in mijn achterhoofd houdend. Dit zou mij ontzettend veel voldoening geven”, vertelt Ménière-patiënt Anne-Marie de Rooij.  Zo’n 3 maanden later werd haar droom werkelijkheid. Op haar initiatief organiseerde de Soroptimistenclub Bergen op Zoom e.o. een filmavond. De opbrengst van € 1.100,- werd 3 maart jongstleden overhandigd aan vertegenwoordigers van de NVVS-afdeling Breda, die daar zeer blij mee zijn.

De Soroptimisten waren onder de indruk van de brief die Anne-Marie de Rooij had gestuurd, waarin ze aandacht vroeg voor mensen met een hoorprobleem. Anne-Marie vertelt: “Ik heb inmiddels een cochleair implantaat en heb geleerd om met de tinnitus om te gaan. De draaiduizelingen doven gelukkig na een tijdje uit. Toch blijft het een ingrijpende aandoening. Pas sinds ik zelf Ménière heb, weet ik hoe belangrijk het is om goede informatie te krijgen en ook zelf te vergaren om met je ziekte te kunnen leven, om te gaan en te accepteren. De NVVS houdt zich hiermee bezig en betekent daarmee veel voor mensen zoals ik. Zo rees bij mij al snel de vraag: Wat kan ik voor de NVVS betekenen? Die vraag werd uiteindelijk: Wat kunnen wij voor de NVVS betekenen? En zo stelde ik hem aan de Soroptimisten Bergen op Zoom.”

De Soroptimisten lieten weten: “Wij ondersteunen deze bescheiden vereniging graag”. En zo werd uiteindelijk op 22 januari een filmavond georganiseerd. Zo’n 150 personen genoten van de succesvolle Franse komedie: Qu’ est-ce qu’on a fait au BON DIEU? Na afloop was er een after-party, die heel druk werd bezocht. De NVVS-afdeling Breda is zeer blij met dit initiatief en met het opgehaalde bedrag dat ten goede komt aan de afdeling. Ook Anne-Marie vond het geslaagd. “De filmavond heb ik als ‘mijn feestje’ ervaren. Dit omdat ik er niets voor heb hoeven te doen en mijn slapeloze droom uitkwam.”

Wie zijn dat ….. Soroptimisten ?
Soroptimisten Bergen op Zoom e.o. maken deel uit van Soroptimist International. Een internationale serviceorganisatie van en voor vakvrouwen. Er zijn wereldwijd 95.000 vrouwen lid van de organisatie, verdeeld over ruim 3.000 clubs in 125 landen. Zij heeft als niet gouvernementele organisatie (NGO) een stem in diverse organen van de Verenigde Naties en in de Raad van Europa. De Soroptimisten zetten zich in voor de bevordering van mensenrechten en bundelen de krachten voor met name de minder kansrijke vrouwen en kinderen over de hele wereld. Ze ondersteunen lokale en internationale projecten. Dat doen zij door zelf de handen uit de mouwen te steken, hun netwerk in te zetten en/of fondsen te verwerven. Zie www.soroptimist.nl voor meer info.

Publicatiedatum: 19 maart 2015