NVVS in top 50 goede doelen

De NVVS hoort bij de 50 meest goede doelen actief op het gebied van gezondheidszorg. Dat concludeert de krant Trouw die samen met het Centraal Informatiepunt Goede Doelen en het Erasmus Centrum voor Strategische Filantropie de Top 50 voor goede doelen samenstelde. Ook de NVVS werd langs de meetlat van de Goede Doelen Monitor gehouden die ervoor moet zorgen dat donateurs in het vervolg bewuster kunnen kiezen.

Effectieve en succesvolle doelen
In totaal hebben 800 goede doelen een uitgebreide vragenlijst ingevuld. Op basis hiervan heeft Trouw de Top 50’s samengesteld. Goede doelen in de Top 50 hebben volgens de krant alles in zich om effectief te zijn en voldoen aan een reeks voorwaarden voor succes. De NVVS staat op plaats nummer 44. De drie goede doelen die het best hebben gescoord: het Astma Fonds (gezondheidszorg), het Universitair Asiel Fonds (welzijn en cultuur) en Dark & Light (internationale hulp).

Transparantie voor donateurs
De achterliggende gedachte van de Trouw Top 50’s voor goede doelen sluit aan bij de missie van het  Centraal Informatiepunt Goede Doelen: er zijn zoveel goede doelen in Nederland, er zou toch een wetenschappelijke verantwoorde weging moeten zijn die donateurs de helpende hand kan bieden bij de keuze van het goede doel waarbij zij zich het prettigst voelen.

Meer informatie
Voor meer informatie over de Top 50 van goede doelen kunt u hier terecht.

Publicatiedatum: 21 november 2011