Net5 zendt serie uit over dove tiener

In de nieuwe Net5-serie Switched at Birth, waarvan vanavond de derde en vierde aflevering te zien zijn, is aandacht voor doofheid. Er spelen meerdere dove acteurs mee; sommige scènes worden in gebarentaal gesproken.

Net5 startte op 22 augustus met Switched at Birth. In deze Amerikaanse serie draait het om twee tienermeiden die ontdekken dat ze als pasgeboren baby’s in het ziekenhuis zijn verwisseld. Daphne Vasquez en Bay Kennish hebben hierna een totaal verschillende opvoeding gehad.

Verwisseld
Bay Kennish groeit op in een welgestelde buurt met vader John, moeder Kathryn en broer Toby. Tijdens een biologieles bestudeert Bay haar bloedgroep en daaruit blijkt dat die niet overeenkomt met die van haar ouders. Na een genetische test komt de familie Kennish er tot hun grote schrik achter dat Bay inderdaad niet hun biologische kind is. Het ziekenhuis heeft haar na de geboorte per ongeluk verwisseld met Daphne Vasquez, die een totaal ander leven leidt.

Gehoorverlies
Daphne verloor door een hersenvliesontsteking haar gehoor op jonge leeftijd. Ze is in een volksbuurt opgevoed door haar alleenstaande moeder Regina. Door de financiële problemen van de familie Vasquez stelt de familie Kennish voor dat Daphne en Regina in hun gasthuis komen wonen. Deze nieuwe woonsituatie zorgt echter niet alleen voor een oplossing, maar ook voor veel spanningen tussen de families.

Dubbele afleveringen van Switched at Birth zijn elke woensdag om 20.30 uur te zien bij Net5.

Publicatiedatum: 29 augustus 2012