Nederlands gebarencentrum maakt een gebaar

Prof. dr. Onno Crasborn hoogleraar aan de Faculteit der Letteren met de leeropdracht Nederlandse Gebarentaal zal in een academische zitting op vrijdag 12 oktober 2018 om 15.45 uur precies zijn ambt aanvaarden, met het uitspreken van zijn rede getiteld: Nederlandse Gebarentaal: meer dan een taal. Ter gelegenheid van zijn oratie, vraagt Prof. Dr. Crasborn aan alle klassen van het primair onderwijs om op 12 oktober 2018 aandacht te besteden aan de Nederlandse Gebarentaal. Het Nederlands Gebarencentrum ondersteunt deze actie van harte. De Nederlandse Gebarentaal is de moedertaal van dove mensen in Nederland. Om een taal te leren gebruiken is een woordenboek nodig.

Online gebarenwoordenboek gratis beschikbaar

Daarom stelt het Nederlands Gebarencentrum het online gebarenwoordenboek een maand gratis beschikbaar voor iedereen die meedoet aan deze actie: ruim 16.000 filmpjes met gebaren door dove mensen. Voor jonge kinderen stellen we de Gebarenschat een maand gratis beschikbaar. In de week van 4-12 oktober 2018 geldt de volgende actie:

  • Gratis abonnement voor één maand, op het online woordenboek van het Nederlands Gebarencentrum en de Gebarenschat, een webapplicatie met tal van verhaaltjes en liedjes in Nederlandse Gebarentaal en Nederlands met Gebaren.

Stuur een mail met de actiecode GEBAREN MAKEN HET VERSCHIL naar info@gebarencentrum.nl

 
Bron: www.gebarencentrum.nl


Publicatiedatum: 08 oktober 2018